Bolesti po sistemima organa
Koža
Nervni sistem
Digestivni sistem
Kosti, zglobovi i mišići
Čula
Endokrini sistem
Kardiovaskularni sistem
Imunosistem
Respiratorni sistem
Urinarni sistem
Reproduktivni sistem
Reprodukcija
Top 12 tema
- Dve menstruacije u jednom mesecu – ovo su mogući uzroci
- Evo kako da prepoznajte znakove skrivene DEPRESIJE
- TROMBOCITOPENIJA: Evo šta smanjen broj TROMBOCITA govori o vašem zdravlju
- Sušenje veša u stanu šteti zdravlju?
- Zagađenje vazduha može narušiti kvalitet sna
- 6 glavnih uzroka svetle boje stolice
- Zagađenje ubija, čak i kada je na preporučenom nivou?
- Meteoropatija - kako se nositi sa promenom vremena?
- Dojenje i antibiotici: Sve što treba da znate!
- 7 koraka ka transformaciji tela
- Vitamin D je važan ne samo za kosti, već i za mišiće, posebno kod starijih
- Volite čokoladu? Naravno - to je nasledno!
Novogodišnja čoko-lešnik torta
Prelepa i preukusna
Potrebno je:
10 jaja
10 kašika šećera
10 kašika brašna
1 prašak za pecivo
2 vanilin-šećera
2 pudinga od vanile
250 g šećera u prahu
1 l mleka
250 g margarina
300 g čokolade za kuvanje
200 g mlevenih lešnika
2 kesice šlaga
Priprema:
1.Od belanaca, šećera, četiri žumanca, četiri kašike brašna, 100 grama
rendane čokolade i praška za pecivo ispecite dve kore na 180 stepeni oko
15 minuta.
2. Na pari istopite 100 grama čokolade sa kašikom margarina, pa
premažite kore.
3. Ostatak žumanaca umutite sa šećerom u prahu, pudingom,
šest kašika brašna i vanilin-šećerom, pa sve to zakuvajte u litri mleka da se
dobije gust žuti fil.
4. Kada se fil ohladi, dodajte mu prethodno umućen
margarin.
5. Fil podelite na dva dela, pa u prvi deo dodajte 100 grama
istopljene čokolade, a u drugi 200 grama mlevenih lešnika.
6. Filovati kora,
čokoladni fil, kora, fil sa lešnikom.
7. Tortu ukrasite šlagom i dekorišite po
želji.