filteri close
Objavljeno: 09.12.2023. Image source: Foto: Pixabay/OpenClipart-Vectors
300x600

Osim što veš treba dobro da vam stoji, odabir veša utiče i na zdravlje.

Prvo, trudite se da birate veš od prirodnih materijala, pre svega, pamuka. Kao što je poznato, pamuk je lakši za održavanje i pranje na visokim temperaturama, te smanjuje mogućnost za pojavu bakterija.

Drugo, veš treba da bude i udoban. Previše uzak veš može da škodi zdravlju, posebno kad je reč o grudnjacima ili pretesnim boksericama. Takođe, previše uzak veš šteti koži.

Iako su jedno vreme bile strašno popularne, danas su, složićemo se tange NO-NO i kada je reč o zdravlju i kada je reč o modi.

Ako imate oblu guzu, preporučuje se da nosite bokserice koje prekrivaju veći deo guze, jer ovaj oblik veša neće “preseći” vaše telo na dva dela.

Žene čiji je građa u obliku kruške (imaju uža ramena i šire kukove), uglavnom imaju guzu u obliku slova A. Kupaći kostimi i veš koji odgovaraju ovakvom obliku su oni sa malo širim otvorima za noge, koji ne pritiskaju butine. Takođe, dobro je da budu plitki, to laska ovakvoj zadnjici. Poenta je da 'pokažete' kukove jer ćete na taj način istaći i guzu.

Guza u obliku obrnutog srca je uglavnom obla, ali je posebno naglašen donji deo zadnjice i kukova. Ako ste te sreće da imate ovakvu zadnjicu, možete da nosite gotovo bilo koji veš. Međutim, ovakvom obliku naročito pristaju polubokserice, koje ističu lepo oblikovanu guzu

Žene sa užim kukovima i širim ramenima najčešće imaju guzu u obliku latiničnog slova V. Ovakvom obliku najviše odgovara "običan" donji veš, klasičnog kroja.


Kupujete grudnjak? Obratite pažnju na ove stvari