filteri close
Objavljeno: 24.03.2024. Image source: Pixabay/stevepb
300x600

U srednjem veku korišćen je za oporavak i osveženje nakon noći punih vina i masne hrane.

Osnovna upotreba peršuna, sem korišćenja kao začina, bila jeizbacivanje vode i detox.

U srednjem veku korišćen je za oporavak i osveženje nakon noći punih vina i masne hrane.

Čaj od peršuna korišćen je na preporuku travara kroz istoriju i za olakšanje i održavanje redovne menstruacije, te kao lek za vraćanje materice u normalan položaj nakon poroda. Peršun se najviše koristi za sve tegobe vezane za bubrege

Čaj od peršuna sprečava apsorciju soli u tkivo te time štiti bubrege i jetru i praktično vrši njihovo čišćenje.

Osim toga, od tog vremena pa do danas, čaj od peršuna se priprema kao pravi i provereni narodni lek za probleme sa urinarnim traktom ali i kada je reč o regulisanju telesne težine, postiže više nego dobre rezultate. 

Kada je u pitanju lekovitost, peršunov čaj je najvažniji i najbolji prirodni medikament koji će vam sigurno pružiti pregršt vitamina i minerala koji će se pobrinuti da se osećate bolje i da to i drugi vide. Naime, veoma je bogat vitaminima A, E i C koji će vam obezbediti i očuvati bolji vid, lepu kosu i kožu, bolje pamćenje, kao i jači imunitet, naročito sa dolaskom nešto hladnijih jesenjih i zimskih dana. Kada su minerali u pitanju, prednjači bakar koji je izuzetno važan za zdravlje kostiju i zuba, a tu su i gvožđe, kalcijum, kalijum, magnezijum i mangan. 

Lepo miriše, ukusan je i donosi brojne dobrobiti, cimet je stvarno poseban začin