Bolesti po sistemima organa
Koža
Nervni sistem
Digestivni sistem
Kosti, zglobovi i mišići
Čula
Endokrini sistem
Kardiovaskularni sistem
Imunosistem
Respiratorni sistem
Urinarni sistem
Reproduktivni sistem
Reprodukcija
Top 12 tema
- Dve menstruacije u jednom mesecu – ovo su mogući uzroci
- Evo kako da prepoznajte znakove skrivene DEPRESIJE
- TROMBOCITOPENIJA: Evo šta smanjen broj TROMBOCITA govori o vašem zdravlju
- Sušenje veša u stanu šteti zdravlju?
- Zagađenje vazduha može narušiti kvalitet sna
- 6 glavnih uzroka svetle boje stolice
- Zagađenje ubija, čak i kada je na preporučenom nivou?
- Meteoropatija - kako se nositi sa promenom vremena?
- Dojenje i antibiotici: Sve što treba da znate!
- 7 koraka ka transformaciji tela
- Vitamin D je važan ne samo za kosti, već i za mišiće, posebno kod starijih
- Volite čokoladu? Naravno - to je nasledno!
Ova biljka je moćan čistač organizma, čisti organizam od masne hrane i odlično utiče na bubrege
U srednjem veku korišćen je za oporavak i osveženje nakon noći punih vina i masne hrane.
Osnovna upotreba peršuna, sem korišćenja kao začina, bila jeizbacivanje vode i detox.
U srednjem veku korišćen je za oporavak i osveženje nakon noći punih vina i masne hrane.
Čaj od peršuna korišćen je na preporuku travara kroz istoriju i za olakšanje i održavanje redovne menstruacije, te kao lek za vraćanje materice u normalan položaj nakon poroda. Peršun se najviše koristi za sve tegobe vezane za bubrege.
Čaj od peršuna sprečava apsorciju soli u tkivo te time štiti bubrege i jetru i praktično vrši njihovo čišćenje.
Osim toga, od tog vremena pa do danas, čaj od peršuna se priprema kao pravi i provereni narodni lek za probleme sa urinarnim traktom ali i kada je reč o regulisanju telesne težine, postiže više nego dobre rezultate.
Kada je u pitanju lekovitost, peršunov čaj je najvažniji i najbolji prirodni medikament koji će vam sigurno pružiti pregršt vitamina i minerala koji će se pobrinuti da se osećate bolje i da to i drugi vide. Naime, veoma je bogat vitaminima A, E i C koji će vam obezbediti i očuvati bolji vid, lepu kosu i kožu, bolje pamćenje, kao i jači imunitet, naročito sa dolaskom nešto hladnijih jesenjih i zimskih dana. Kada su minerali u pitanju, prednjači bakar koji je izuzetno važan za zdravlje kostiju i zuba, a tu su i gvožđe, kalcijum, kalijum, magnezijum i mangan.
Lepo miriše, ukusan je i donosi brojne dobrobiti, cimet je stvarno poseban začin