Bolesti po sistemima organa
Koža
Nervni sistem
Digestivni sistem
Kosti, zglobovi i mišići
Čula
Endokrini sistem
Kardiovaskularni sistem
Imunosistem
Respiratorni sistem
Urinarni sistem
Reproduktivni sistem
Reprodukcija
Top 12 tema
- Dve menstruacije u jednom mesecu – ovo su mogući uzroci
- Evo kako da prepoznajte znakove skrivene DEPRESIJE
- TROMBOCITOPENIJA: Evo šta smanjen broj TROMBOCITA govori o vašem zdravlju
- Sušenje veša u stanu šteti zdravlju?
- Zagađenje vazduha može narušiti kvalitet sna
- 6 glavnih uzroka svetle boje stolice
- Zagađenje ubija, čak i kada je na preporučenom nivou?
- Meteoropatija - kako se nositi sa promenom vremena?
- Dojenje i antibiotici: Sve što treba da znate!
- 7 koraka ka transformaciji tela
- Vitamin D je važan ne samo za kosti, već i za mišiće, posebno kod starijih
- Volite čokoladu? Naravno - to je nasledno!
Paprike punjene pasuljem (posno)
Idealno za slavsku trpezu
Sastojci:
250 g pasulja
oko 10-12 paprika (zavisi od veličine)
3 glavice crnog luka
2-3 čena belog luka
peršun
malo ulja
slatka aleva paprika
Priprema:
Veče pre pripreme punjenih paprika, potopite pasulj u hladnu vodu i ostavite ga da stoji preko noći.
Ujutro prospite vodu i sipajte novu u kojoj ćete skuvajti pasulj sa malo iseckanog peršuna i glavicom sitno iseckanog crnog luka.
Sitno iseckajte dve glavice crnog luka pa ga propržite na ulju. Pred kraj prženja dodajte izgnječen beli luk pa i njega kratko propržite. Ocedite pasulj pa ga dodajte u luk. Sve pospite crvenom paprikom, posolite i pobiberite, pa izmešajte.
Vodu u kojoj se pasulj kuvao sačuvajte.
Nožem, pažljivo skinite peteljku s paprika, istresite preostale semenke pa u papriku sipajte prethodno napravljeni fil.
Poređajte paprike u vatrostalnu posudu, prelijte ih vodom u kojoj se kuvao pasulj i zapecite ih u rerni.