filteri close
Objavljeno: 18.12.2023. Image source: Foto: Pixabay/RitaE
300x600

Idealno za slavsku trpezu

Sastojci:

250 g pasulja

oko 10-12 paprika (zavisi od veličine)

3 glavice crnog luka 

2-3 čena belog luka

peršun

malo ulja

slatka aleva paprika

Priprema:

Veče pre pripreme punjenih paprika, potopite pasulj u hladnu vodu i ostavite ga da stoji preko noći.

Ujutro prospite vodu i sipajte novu u kojoj ćete skuvajti pasulj sa malo iseckanog peršuna i glavicom sitno iseckanog crnog luka.

Sitno iseckajte dve glavice crnog luka pa ga propržite na ulju. Pred kraj prženja dodajte izgnječen beli luk pa i njega kratko propržite. Ocedite pasulj pa ga dodajte u luk. Sve pospite crvenom paprikom, posolite i pobiberite, pa izmešajte. 

Vodu u kojoj se pasulj kuvao sačuvajte.

Nožem, pažljivo skinite peteljku s paprika, istresite preostale semenke pa u papriku sipajte prethodno napravljeni fil.

Poređajte paprike u vatrostalnu posudu, prelijte ih vodom u kojoj se kuvao pasulj i zapecite ih u rerni.

Originalni recept: Posna baklava