Bolesti po sistemima organa
Koža
Nervni sistem
Digestivni sistem
Kosti, zglobovi i mišići
Čula
Endokrini sistem
Kardiovaskularni sistem
Imunosistem
Respiratorni sistem
Urinarni sistem
Reproduktivni sistem
Reprodukcija
Top 12 tema
- Dve menstruacije u jednom mesecu – ovo su mogući uzroci
- Evo kako da prepoznajte znakove skrivene DEPRESIJE
- TROMBOCITOPENIJA: Evo šta smanjen broj TROMBOCITA govori o vašem zdravlju
- Sušenje veša u stanu šteti zdravlju?
- Zagađenje vazduha može narušiti kvalitet sna
- 6 glavnih uzroka svetle boje stolice
- Zagađenje ubija, čak i kada je na preporučenom nivou?
- Meteoropatija - kako se nositi sa promenom vremena?
- Dojenje i antibiotici: Sve što treba da znate!
- 7 koraka ka transformaciji tela
- Vitamin D je važan ne samo za kosti, već i za mišiće, posebno kod starijih
- Volite čokoladu? Naravno - to je nasledno!
Pileće šnicle u sosu od kačkavalja
Mekane šnicle u fantastičnom sosu.
Sastojci:
– 4 pileće šnicle
– 40 g maslaca
– 2 kašike brašna
– 250 ml pilećeg temeljca
– 130 ml mleka
– 130 ml pavlake za kuvanje
– peršun
– so, biber
– 100 g rendanog kačkavalja
Priprema:
Šnicle začiniti sa svih strana solju i biberom po ukusu, pa ih kratko pržiti na malo ulja sa svih strana dok ne promene boju. Staviti ih u posudu u kojoj ćete pripremati jelo. U istu posudu dodati maslac, pa kad se istopi, dodati brašno i mešati dok ne dobije svetlo braon boju. Sada dodati bistru pileću supu i konstantno mešati da se ne naprave grudvica. Dodati mleko i pavlaku, pa začiniti peršunom. Kad se zgusne skloniti sa šporeta i dodati rendani kačkavalj, pa preliti preko šnicli. Još malo posuti narendanim kačkavaljem i staviti u rernu da se peče na 190 stepeni oko 30 minuta.