filteri close
Objavljeno: 09.08.2022. Image source: Pixabay
300x600

Šta sad? Mislili smo da je odavno kraj, ali se ovaj talas tek zahuktava

Korona virus je u poslednja 24 sata potvrđen je kod 7.265 osoba od 18.839 testiranih, a od posledica ove bolesti preminulo je 10 ljudi.

Na respiratoru je trenutno 34 pacijenata.

Podsetimo, dan ranije su u Srbiji otkrivena 6.498 nova slučaja korona virusa, od testiranih 16.885. Od posledica infekcije preminulo je 14 osoba. Na respiratoru je bio 31 pacijent.

Direktor Univerzitetskog kliničkog centra Niš Zoran Perišić rekao je za RTS da su brojke neumoljive i govore da smo usred novog talasa korona virusa.

U Nišu su juče registrovana 352 novozaražena pacijenta, što je najviše u ovom talasu. U bolnici u Kruševcu ima 176 pacijenata, koji ne leže zbog kovida nego sa kovidom, napomenuo je Perišić. Prvi put od kada je bolest ušla u naše živote, ne boluje se i ne umire zbog kovida već zbog pridruženih bolesti, ističe Perišić.

Taman kada smo pomislili da smo koroni "videli leđa", brojevi novozaraženih na dnevnom nivou govore drugačije.

Posle dužeg vremena, ispred kovid ambulanti su redovi za testiranje, a zbog većeg broja pacijenata pojedine ambulante su uvele 24-oročasovna dežurstva. Rezultati kažu da je svaki drugi testirani pacijent zaražen.

Doktor Zoran Perišić, direktor Univerzitetskog kliničkog centra Niš rekao je za RTS da su brojke neumoljive i govore da smo usred novog talasa korona virusa, juče su u Nišu registrovana 352 novozaražena pacijenta, to je najviše u ovom talasu, ovo je prvi put da je pređena brojka od 350.

"U našim kovid objektima, u bolnici u Kruševcu je 176 pacijenata, to su ljudi koji ne leže zbog kovida nego sa kovidom. To su hronični pacijenti zbog drugih bolesti i prvi put od kada je bolest ušla u naše živote, ne boluje se i ne umire zbog kovida već se umire zbog pridruženih bolesti. U proseku to su stariji ljudi", stariji od 65 i 70 godina, nije iznenađenje da budu stariji od 85 i 90 godina - napominje Perišić.

Izvor: Medik, RTS, Blic