filteri close
Objavljeno: 07.05.2022. Image source: Pexels
300x600

Ako se prepoznajete u ovim znakovima, možda treba da se zapitate?

Ljudi definišu prevaru na različite načine, tako da emotivna veza možda nikome neće automatski pasti na pamet kada razmišljate o neverstvu. Ipak, ona postoji, a često ume da bude sakrivena u prijateljskom odnosu.

Evo kako prepoznati emocionalno varanje:

1. Potvrdu i pažnju tražite negde drugde

Kada ste u vezi, ne bi trebalo da tražite od druge osobe potvrdu svojih osećanja. Međutim, ovo nije prijateljska podrška. Volite svoje prijatelje, ali emocionalna sigurnost i sigurnost koju vam oni nude su drugačiji.

Ako, dok ste u vezi, tražite emocionalnu potvrdu od druge osobe, onda može postojati ozbiljan problem u vašoj vezi. A to ne znači da morate početi da tražite nešto drugo. Razjasnite stvari u sebi i osobi ispred vas i nastavite dalje u skladu sa svojim životom.

Na prvi pogled, sve je idealno, ali ova 4 znaka pokazuju da vas partner nemilosrdno iskorišćava!

2. Krijete komunikaciju od svog partnera

Ako svoje kontakte sa nekim od vaše druge polovine držite u tajnosti, onda ste prešli određenu granicu. Ne, ne preporučujemo da sve kažete svom partneru, ali kada je u pitanju komunikacija koja traje dugo, koja je sumnjičava i vodi ka flertovanju ili čini da se osećate posebnije (potvrda koju smo naveli gore), onda niste u potpunosti verni njemu. 

3. Veoma ste otvoreni prema osobi s kojom razgovarate

Vaša veza napreduje i postaje sve dublja i dublja. Otkrivate aspekte sebe koje niko možda ne zna. Osećate se veoma voljeno i otvoreno. U tome igra ulogu i činjenica da ovu komunikaciju krijete od svog partnera, možda i od ostalih prijatelja. Shvatate da se nešto razvija dalje od prijateljstva i, pošto znate da to nije nešto nevino, to krijete.

Da li smanjena INTIMNOST u vezi vodi ka njenom kraju?

4. Jezik koji koristite prevazilazi prijateljske granice

Koketirate, priznajete da vam sagovornik nedostaje i otkrivate trenutke iz svog života, a da partner to ne zna. Obratite pažnju na ono što kažete i primetite da li vas vode do više od jednostavne, prijateljske komunikacije. Ako ne želite da se drugačije razvija, onda to treba da razjasnite.

Razmislite koje signale dajete drugoj osobi, a šta svom partneru, posebno ako krijete ovu komunikaciju od njega.

5. Imate osećanja prema drugom koja nisu prijateljska

Ništa jasnije. Razmišljate o tome i zamišljate kako bi bilo biti par. Otvoreni ste za ono što ste smislili u svom umu i vidite kako se iskra budi. Ukoliko vam se ovo dešava i osećate da se zaljubljujete, ovo je jasan znak da su se kod vas probudile emocije prema nekom drugom.