filteri close
Objavljeno: 24.02.2024. Image source: Medik AI
300x600

Oslobodite se moljaca bez upotrebe kuglica za moljace i drugih proizvoda kupljenih u prodavnici.

LAVANDA -Napunite pamučne vrećice  osušenom lavandom ili natopite vatu eteričnim uljem lavande. Zatim ih stavite u svoje plakare, fioke i kutije u koje odlažete garderobu kojoj nije sezona. Lavanda miriše sjajno, ali je veoma pogubna za moljce i druge insekte.

NANA- Listovi nane su još jedano efikasno sredsto za zaštitu od moljca. Stavite listove sušene nane u pamučnu vrećicu ili postavite sveže listove među odeću. Ulje od nane takođe dobro funkcioniše. Samo dodajte nekoliko kapljica na pamučnu vatu i stavite je  u ugao vašeg ormana. Dodajte još ulje od nane u trenutku kada miris počinje da se gubi. Nana se pokazala dobro i u borbi protiv miševa. 

KARANFILIĆ, TAMJAN I RUZMARIN- Napunite pamučne vrećice mešavinom ovih biljaka. Takođe ih možete spakovati pojedinačno. Ovako ćete mesecima držati moljce podalje od svog garderobera. Dok moljima ne prija miris ovih biljaka, ljudima je prijatan, pa vam može služiti i kao neka vrsta osvaživača garderobe. Zamenite sadržaj vrećica svakih šest meseci, ili kad god počinu da gube miris. 

 Upozorenje: Obavezno držite sve vrećice i ulja van domašaja dece i kućnih ljubimaca. Prirodno ne znači nužno i bezopasno.

7 pravila za sigurno pranje veša kojim ćete izbeći stvaranje bakterija