filteri close
Objavljeno: 10.05.2023. Image source: Foto: Pixabay/chentusoul
300x600

Suve i napukle pete su svakodnevica svake žene. Odlazak kod pedikira košta vremena i dosta novca.

Donosimo predloge kućnh lekova protiv suvih stopala.

Imajte u vidu da je prevencija je uvek bolja od lečenja. 

 1. Morska so

 Stavite dovoljno vode u posudu da pokrijete stopala do zglobova. Dodajte jednu kašiku morske soli. Da biste sebi priredili ugođaj, možete dodati i oko 20 kapi nekog esencijalnog ulja i uživati u aromaterapiji i opuštanju. Ako je zapaljenje prisutno, ulje čajevog drveta se preporučuje zbog antiseptičnih i antifungalnih svojstava. Kao alternativu, možete koristiti limun sok ili jabukovo sirće. Kiselost u ovim proizvodima pomaže u razbijanju suve, mrtve kože. Pored toga, to je takođe dobar kućni lek za atletsko stopalo. Pustite noge da se potapaju 20-30 minuta. Kasnije namažite kokosovo ulje ili vaše omiljeno ulje da biste zadržali vlagu u koži. 

 2. Kokosovo ulje

 Umasirajte jednu kašiku kokosovog ulja u pete, obuje pamučne čarape i tako prespavajte. Ujutru, pete će biti glatke i meke. Ponavljati po potrebi svake noći sve dok pukotine na petama ne nestanu. Kokosovo ulje je prirodni sanitizer i pomaže u ubijanju bakterija koje mogu dovesti do infekcije.  

  3. Limun, ružina voda i glicerin 

 Sok od limuna može se koristiti u kombinaciji sa drugim umirujućim, lekovitim sastojcima.  

Priprema: 1 kašičica limunovog soka 1 kašičica ružine vode 1 kašičica čistog glicerina Potopite i tretirajte stopala kao i obično.

Zašto je nega stopala sve bitnija kako nam godine prolaze?