Bolesti po sistemima organa
Koža
Nervni sistem
Digestivni sistem
Kosti, zglobovi i mišići
Čula
Endokrini sistem
Kardiovaskularni sistem
Imunosistem
Respiratorni sistem
Urinarni sistem
Reproduktivni sistem
Reprodukcija
Top 12 tema
- Dve menstruacije u jednom mesecu – ovo su mogući uzroci
- Evo kako da prepoznajte znakove skrivene DEPRESIJE
- TROMBOCITOPENIJA: Evo šta smanjen broj TROMBOCITA govori o vašem zdravlju
- Sušenje veša u stanu šteti zdravlju?
- Zagađenje vazduha može narušiti kvalitet sna
- 6 glavnih uzroka svetle boje stolice
- Zagađenje ubija, čak i kada je na preporučenom nivou?
- Meteoropatija - kako se nositi sa promenom vremena?
- Dojenje i antibiotici: Sve što treba da znate!
- 7 koraka ka transformaciji tela
- Vitamin D je važan ne samo za kosti, već i za mišiće, posebno kod starijih
- Volite čokoladu? Naravno - to je nasledno!
Prirodni osveživači daha
Da li znate da možete osvežiti dah na potpuno prirodan način?
Evo pet odličnih prirodnih osveživača koji će vam pomoći da se rešite lošeg zadaha:
Nana – Listovi nane trenutno osvežavaju dah uz snažan i neverovatan efekat hlađenja. Zbog toga se koriste kao glavni sastojak u većini osveživača daha dostupnih na tržištu.
Peršun – Ako vidite komadiće peršuna u jelu, nemojte ih bacati. Pošto su listovi peršuna bogati enzimima koji uklanjaju mirise, pokušajte da ih jedete posle jela. Peršunovo ulje se koristi u mnogim sapunima i parfemima za davanje mirisa.
17 razloga zašto imate loš zadah
Semenke anisa – Ove male semenke pomažu u otklanjanju problema sa zadahom i daju slatku aromu, pa se često koriste u desertima. Sadrže aromatično jedinjenje anetol, koje ima snažno antibakterijsko svojstvo što ih čini jednim od efikasnih osveživača daha. Ponekad anis može izazvati alergije na koži, zato treba početi sa malim dozama. Može se kuvati u vodi i koristiti kao efikasna vodica za ispiranje usta.
Semenke kardamoma – Žvakanje jedne semenke kardamoma nekoliko minuta će vas osloboditi neprijatnog zadaha. Karakteristične su arome i slatkog ukusa, a uglavnom se koriste u čaju i slatkim jelima kao osvežavajuće sredstvo.
Semenke komorača – Uglavnom se koriste posle obroka za dobro varenje. Međutim, oni se takođe bore protiv bakterija u ustima koje izazivaju miris i uglavnom se koriste za prirodno zaslađivanje daha.