filteri close
Objavljeno: 17.03.2022. Image source: Foto: Pexel/Liza Summer
300x600

Da li znate da možete osvežiti dah na potpuno prirodan način? 

Evo pet odličnih prirodnih osveživača koji će vam pomoći da se rešite lošeg zadaha:

Nana – Listovi nane trenutno osvežavaju dah uz snažan i neverovatan efekat hlađenja. Zbog toga se koriste kao glavni sastojak u većini osveživača daha dostupnih na tržištu.

Peršun – Ako vidite komadiće peršuna u jelu, nemojte ih bacati. Pošto su listovi peršuna bogati enzimima koji uklanjaju mirise, pokušajte da ih jedete posle jela. Peršunovo ulje se koristi u mnogim sapunima i parfemima za davanje mirisa.

17 razloga zašto imate loš zadah

Semenke anisa – Ove male semenke pomažu u otklanjanju problema sa zadahom i daju slatku aromu, pa se često koriste u desertima. Sadrže aromatično jedinjenje anetol, koje ima snažno antibakterijsko svojstvo što ih čini jednim od efikasnih osveživača daha. Ponekad anis može izazvati alergije na koži, zato treba početi sa malim dozama. Može se kuvati u vodi i koristiti kao efikasna vodica za ispiranje usta.

Semenke kardamoma – Žvakanje jedne semenke kardamoma nekoliko minuta će vas osloboditi neprijatnog zadaha. Karakteristične su arome i slatkog ukusa, a uglavnom se koriste u čaju i slatkim jelima kao osvežavajuće sredstvo.

Semenke komorača – Uglavnom se koriste posle obroka za dobro varenje. Međutim, oni se takođe bore protiv bakterija u ustima koje izazivaju miris i uglavnom se koriste za prirodno zaslađivanje daha.