Bolesti po sistemima organa
Koža
Nervni sistem
Digestivni sistem
Kosti, zglobovi i mišići
Čula
Endokrini sistem
Kardiovaskularni sistem
Imunosistem
Respiratorni sistem
Urinarni sistem
Reproduktivni sistem
Reprodukcija
Top 12 tema
- Dve menstruacije u jednom mesecu – ovo su mogući uzroci
- Evo kako da prepoznajte znakove skrivene DEPRESIJE
- TROMBOCITOPENIJA: Evo šta smanjen broj TROMBOCITA govori o vašem zdravlju
- Sušenje veša u stanu šteti zdravlju?
- Zagađenje vazduha može narušiti kvalitet sna
- 6 glavnih uzroka svetle boje stolice
- Zagađenje ubija, čak i kada je na preporučenom nivou?
- Meteoropatija - kako se nositi sa promenom vremena?
- Dojenje i antibiotici: Sve što treba da znate!
- 7 koraka ka transformaciji tela
- Vitamin D je važan ne samo za kosti, već i za mišiće, posebno kod starijih
- Volite čokoladu? Naravno - to je nasledno!
Punjeni krompir iz rerne
Krompir iz rerne u kom ćete uživati.
Sastojci:
– 2 velika krompira
– malo soli
– maslinovo ulje
Punjenje:
– 120 g kisele pavlake
– 1 kašika naseckanog vlašca
– so, biber
– malo belog luka u granulama
Priprema:
Rernu zagrejati na 200 stepeni.
Krompir dobro oprati, osušiti, ali ga n treba ljuštiti. Dobro ga premazati maslinovim uljem i posoliti. Krompire zatim probosti nožem i na par mesta kako bi para mogla da izađe iz krompira tokom pečenja. Peći krompir u plehu obloženim papirom za pečenje oko 60 minuta. Jednom okrenuti kako bi se ravnomerno ispekli sa obe strane. Zatim napraviti punjenje tako što ćete u posudici izmešati sve sastojke u jednoličnu kremu. Pečeni krompir s gornje strane malo uzduž zarezati, pa pritisnuti dva suprotna kraja jedan prema drugom da se krompir otvori. U tu šupljinu staviti punjenje od kisele pavlake. Zatim krompire posuti naseckanim vlašcem, peršunom ili kačkavaljem.