filteri close
Objavljeno: 05.06.2023. Image source: Foto:Pexels
300x600

Krompir iz rerne u kom ćete uživati.

Sastojci:

– 2 velika krompira

– malo soli

– maslinovo ulje

Punjenje:

– 120 g kisele pavlake

– 1 kašika naseckanog vlašca

– so, biber

– malo belog luka u granulama

Priprema:

Rernu zagrejati na 200 stepeni.

Krompir dobro oprati, osušiti, ali ga n treba ljuštiti. Dobro ga premazati maslinovim uljem i posoliti. Krompire zatim probosti nožem i na par mesta kako bi para mogla da izađe iz krompira tokom pečenja. Peći krompir u plehu obloženim papirom za pečenje oko 60 minuta. Jednom okrenuti kako bi se ravnomerno ispekli sa obe strane. Zatim napraviti punjenje tako što ćete u posudici izmešati sve sastojke u jednoličnu kremu. Pečeni krompir s gornje strane malo uzduž zarezati, pa pritisnuti dva suprotna kraja jedan prema drugom da se krompir otvori. U tu šupljinu staviti punjenje od kisele pavlake. Zatim krompire posuti naseckanim vlašcem, peršunom ili kačkavaljem.