Bolesti po sistemima organa
Koža
Nervni sistem
Digestivni sistem
Kosti, zglobovi i mišići
Čula
Endokrini sistem
Kardiovaskularni sistem
Imunosistem
Respiratorni sistem
Urinarni sistem
Reproduktivni sistem
Reprodukcija
Top 12 tema
- Dve menstruacije u jednom mesecu – ovo su mogući uzroci
- Evo kako da prepoznajte znakove skrivene DEPRESIJE
- TROMBOCITOPENIJA: Evo šta smanjen broj TROMBOCITA govori o vašem zdravlju
- Sušenje veša u stanu šteti zdravlju?
- Zagađenje vazduha može narušiti kvalitet sna
- 6 glavnih uzroka svetle boje stolice
- Zagađenje ubija, čak i kada je na preporučenom nivou?
- Meteoropatija - kako se nositi sa promenom vremena?
- Dojenje i antibiotici: Sve što treba da znate!
- 7 koraka ka transformaciji tela
- Vitamin D je važan ne samo za kosti, već i za mišiće, posebno kod starijih
- Volite čokoladu? Naravno - to je nasledno!
Recept za tart sa povrćem - ukusna večera za celu porodicu
Zdrava večera, koja zasiti, a pritom je i ukusna, deluje kao ideal kome svi težimo.
Sastojci:
• 2 šargarepe
• 2 krompira
• 1 crni luk
• 2 paprike
• 6-7 manjih cvetova brokolija
• 3 jaja
• ulje
• mleko
• brašno
• 200g kačkavalja
• aleva paprika, so, biber, peršun
Ukusna večera: Zapečeni paradajz sa kinoom
Priprema:
1. Šargarepu iseći na kolutove a krompir na kocke. Staviti da se dinsta u dupljem tiganju.
2. Iseckati luk i papriku, pa dodati smesi.
3. Dodati 5-6 cvetica brokolija. Posoliti i sve izmešati.
4. Kad povrće malo odmekne, prebaciti u vatrostalnu činiju.
5. U posebnoj činiji razbiti i posoliti tri jaja, pa ih umutiti. Dodati im 100 ml ulja. Uz mešanje dodavati po malo oko 125g brašna.
6. Kada se napravi kompaktna masa, dodati joj 250ml mleka, alevu papriku, biber i peršun. Sve sjediniti pa tom smesom preliti povrće u vatrostalnoj činiji.
7. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko pola sata.
8. Izvaditi iz rerne na kratko i posuti narendanim kačkavaljem. Vratiti u rernu na još 5 minuta.
9. Kada se malo ohladi seći na kocke pre posluživanja.