filteri close
Objavljeno: 06.07.2021. Image source: Foto: Pixabay/infosilproduction
300x600

Paradajz je idealna namirnica za tople dane, ukusan je, niskokaloričan i zdrav, i često se koristi u salatama ali, neizostavno bi trebalo da ga probate zapečenog u rerni.


Ako prvi put pripremate jelo s kinoom, kupite belu jer je najmanje gorka.


 Sastojci:

5 paradajza srednje veličine
2 supene kašike kinoe
150 gr. izrendanog kačkavalja
so, biber, origano
malo maslinovog ulja
 
Priprema:
 
Kinou kuvajte u puno vode (1:4) sa malo soli, oko 15 minuta na tihoj vatri.
Paradajz isecite na kolutove debljine 1,5 do 2 cm.
Poređajte paradajz u pleh pa preko njega sipajte kinou.
Sve pospite kačkavaljem i začinima, na kraju prelijte sa malo maslinovog ulja i stavite u rernu koju ste prethodno zagrejali na 220 C.
Pecite 15 minuta.

 

Zdravo i ukusno: Čorba sa karfiolom, paradajzom i krutonima!