filteri close
Objavljeno: 20.09.2020. Image source: Foto: Pixabay/aedrozda
300x600

Karfiol se može spremiti na mnogo načina. Poželjan je deo svake trpeze jer je bogat vitaminom C, vitaminom K, kalcijumom, folnom kiselinom, kalijumom i vlaknima.

Sastojci:

- manja glavica karfila
- glavica crnog luka
- 1 paradajz
- kašika maslaca
- 3 dl goveđeg bujona
- 0.5 dl slatke pavlake za kuvanje
- parče tost hleba
- malo kačkavalja
- mirođija ili svež peršun
- so i biber

Ne morate baš svakog dana u prodavnicu! Ovo je najprostiji recept za domaći hleb!

Priprema:

1. Iseckan crni luk propžiti na maslacu dok ne postane staklast.
2. Dodati cvetove karfiola. Posoliti i pobiberiti prema ukusu. 
3. Naliti goveđim bujonom, dodati slatku pavlaku i kuvati dvadeset minuta.
4. U međuvremenu, oljuštiti paradajz, ispasirati i dodati čorbi.
5. U zagrejanu rernu staviti tost posut rendanim kačkavaljem i sačekati da se sir istopi pa iseći na kockice.
6. Čorbu služiti posutu krutonima, iseckanim svežim peršumom ili mirođijom. Po želji može se dodati i kašiku kisele pavlake.

Prijatno!