filteri close
Objavljeno: 23.10.2024. Image source: Pixabay/eKokki
300x600

Uživajte u ovom fenomenalnom jesenjem receptu!

Sastojci:

  • 300 g pirinča za rižoto (arborio)
  • 400 g bundeve
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 100 ml belog vina
  • 1 l povrtnog bujona
  • Maslac
  • Parmezan
  • So, biber, timijan

Priprema:

  1. Na maslinovom ulju propržite crni i beli luk, pa dodajte bundevu iseckanu na kockice.
  2. Kada bundeva omekša, dodajte pirinač i mešajte dok ne postane staklast.
  3. Sipajte belo vino i kuvajte dok ne ispari.
  4. Postepeno dodajte bujon, mešajući, dok pirinač ne omekša.
  5. Na kraju umešajte komadić maslaca i parmezan, pa začinite po ukusu.

Bundeva ima FANTASTIČAN nutricionistički profil i donosi vam mnogo