filteri close
Objavljeno: 19.06.2023. Image source: Pexels
300x600

Dovoljno laka da vas ne optereti, sa dovoljno energije da vas zasiti

Ako tražite savršen obrok za ove vrele dane, ne tražite dalje od ove letnje obrok salate. Ova salata je laka, hidrira, a dovoljno je kalorična da vas zasiti.

Sastojci su jednostavni i sveži, a priprema je brza i laka.

Evo kako da napravite ovu ukusnu salatu koja će vas oduševiti svojim bogatim ukusom i bojama:

- U velikoj činiji pomešajte iseckanu zelenu salatu, koja je bogata vlaknima i vitaminima, paradajz, koji je pun likopena i antioksidanasa, krastavac, koji je odličan za hidrataciju i detoksikaciju, crveni luk, koji je dobar za imunitet i probavu, i masline, koje su izvor zdravih masti i minerala.

- U maloj činiji umutite maslinovo ulje, koje je takođe bogato zdravim mastima i vitaminom E, sirće, koje daje kiselost i osveženje salati, so, biber i origano, koji su klasični začini mediteranske kuhinje i daju aromu salati, da napravite preliv.

- Prelijte salatu prelivom i dobro promešajte da se svi sastojci sjedine i upiju preliv.

- Posipajte preko feta sir, koji je mekan i slan i savršeno se slaže sa povrćem, i poslužite sa hlebom ili pecivom, koji će vam dati dodatnu energiju i zasititi vas.

Da li ste izbirljivi u jelu? Zašto ova navika nije zdrava za odrasle i 6 saveta za kako da je prevaziđete

Ova salata je idealna za ručak ili večeru, a možete je i unapred pripremiti i čuvati u frižideru do tri dana. Uživajte u ovom osvežavajućem i zdravom obroku koji će vam dati energiju i hidrataciju za ceo dan.