Savršeni japanski omlet - Tamagoyaki
Zaljubite se u delikatnu i bogatu aromu savršenog japanskog omleta
Tamagoyaki je japanski omlet, koji se priprema na specifičan način, tipičan za japanska jela.
Ovo jelo će vas očarati svojom sofisticiranošću i neodoljivom mekoćom, a mnogi pronalaze i zadovoljstvo u delikatnom načinu pripreme.
Neke sastojke verovatno nemate stalno u kuhinji, ali se svi mogu nabaviti.
Da ne dužimo!
Sastojci:
- 5 jaja
- 1 kašičica sakea (japanskog pirinčanog vina)
- 1 kašika mirina (slatkog pirinčanog vina)
- 3 kašičice soja sosa
- Prstohvat soli
- 1/2 kašičice šećera
- 2 kašike dashi supe (japanske riblje supe)
- Malo putera ili ulja za kuvanje
Pravilno balansiranje ishrane bez odricanja: Neka vam obroci budu i hranljivi i ukusni
Priprema:
1. U velikoj činiji, lagano umutite jaja. Dodajte sake, mirin, soja sos, so, šećer i dashi supu. Dobro promešajte sastojke da se šećer i so potpuno otope, pazeći da ne stvorite previše pene.
2. Zagrejte specijalizovanu tiganj za Tamagoyaki ili obični teflonsku tiganj na srednjoj temperaturi. Dodajte malo putera ili ulja da se ravnomerno rasporedi po površini.
3. Sipajte tanki sloj smese u tiganj, pustite da se blago stegne, a zatim pažljivo zarolajte smesu ka jednom kraju tiganja. Premestite rolat na suprotnu stranu tiganja.
Zeleni smoothie recepti za energiju i imunitet
4. Ponovo dodajte malo ulja ili putera ako je potrebno, pa sipajte još jedan sloj smese, podižući već formirani rolat da smesa teče ispod. Kada se novi sloj stegne, zarolajte ga preko postojećeg rolata.
5. Ponavljajte postupak dok ne potrošite celu smesu, svaki put dodajući malo ulja ako je potrebno.
6. Kada završite sa rolovanjem, pažljivo izvadite kajganu iz tiganja i ostavite da se malo ohladi pre sečenja na komade.
Goveđa salata- kao prilog ili kao samostalan obrok
7. Poslužite toplo, sa dodatkom tanko nasečenog zelenog luka ili rendanog daikona (japanske rotkvice) za osvežavajući kontrast. Možete dodati i povrće po vašem ukusu na gotov proizvod, jer to je kuvanje.
Uživajte u jedinstvenom ukusu i teksturi japanske kajgane Tamagoyaki, savršenog jela za bilo koje doba dana.