filteri close
Objavljeno: 08.11.2023. Image source: Foto: Pixabay/ scratsmacker
300x600

Najjednostavije paste za koje vam je potrebno par sastojaka, i nije potrebno da odvojite mnogo vremena za pripremu sosa ponekad su zasta najbolji izbor.

Sastojci:

30 komada paste u obliku školjkica 
300 g junećeg buta (dva puta mlevenog)
200 g plavog patlidžana
500 g oljuštenog i iseckanog svežeg paradajza
1 čen belog luka
50 g parmezana
bosiljak, maslinovo ulje, so, biber

Priprema:

Školjkice kuvati oko 6 minuta, ocediti i staviti na tanjir tako da otvor bude okrenut na gore. 
Iseckati paradajz i skuvati ga sa belim lukom dok se ne zgusne. 
Dodati so, biber i maslinovo ulje. 
U drugoj posudi prodinstati junetinu na malo ulja, patlidžan iseći na sitnije kockice i dodati u meso. Zajedno sa mesom ga dinstati dok ne dobije zlatnožutu boju. 
Celu tu smesu skoniti sa vatre i posuti parmezanom. 
Napuniti smesom školjkice, složiti ih jednu pored druge u vatrostalnu posudu, preliti paradajz sosom i posuti bosiljkom. 
U rerni zagrejanoj na 200 C peći školjkice dok ne porumene. 
Poslužiti odmah dok je toplo.

Ukusna i zdrava - KISELA ČORBA OD SOČIVA