Bolesti po sistemima organa
Koža
Nervni sistem
Digestivni sistem
Kosti, zglobovi i mišići
Čula
Endokrini sistem
Kardiovaskularni sistem
Imunosistem
Respiratorni sistem
Urinarni sistem
Reproduktivni sistem
Reprodukcija
Top 12 tema
- Dve menstruacije u jednom mesecu – ovo su mogući uzroci
- Evo kako da prepoznajte znakove skrivene DEPRESIJE
- TROMBOCITOPENIJA: Evo šta smanjen broj TROMBOCITA govori o vašem zdravlju
- Sušenje veša u stanu šteti zdravlju?
- Zagađenje vazduha može narušiti kvalitet sna
- 6 glavnih uzroka svetle boje stolice
- Zagađenje ubija, čak i kada je na preporučenom nivou?
- Meteoropatija - kako se nositi sa promenom vremena?
- Dojenje i antibiotici: Sve što treba da znate!
- 7 koraka ka transformaciji tela
- Vitamin D je važan ne samo za kosti, već i za mišiće, posebno kod starijih
- Volite čokoladu? Naravno - to je nasledno!
Školjkice punjene mesom i patlidžanom
Najjednostavije paste za koje vam je potrebno par sastojaka, i nije potrebno da odvojite mnogo vremena za pripremu sosa ponekad su zasta najbolji izbor.
Sastojci:
30 komada paste u obliku školjkica
300 g junećeg buta (dva puta mlevenog)
200 g plavog patlidžana
500 g oljuštenog i iseckanog svežeg paradajza
1 čen belog luka
50 g parmezana
bosiljak, maslinovo ulje, so, biber
Priprema:
Školjkice kuvati oko 6 minuta, ocediti i staviti na tanjir tako da otvor bude okrenut na gore.
Iseckati paradajz i skuvati ga sa belim lukom dok se ne zgusne.
Dodati so, biber i maslinovo ulje.
U drugoj posudi prodinstati junetinu na malo ulja, patlidžan iseći na sitnije kockice i dodati u meso. Zajedno sa mesom ga dinstati dok ne dobije zlatnožutu boju.
Celu tu smesu skoniti sa vatre i posuti parmezanom.
Napuniti smesom školjkice, složiti ih jednu pored druge u vatrostalnu posudu, preliti paradajz sosom i posuti bosiljkom.
U rerni zagrejanoj na 200 C peći školjkice dok ne porumene.
Poslužiti odmah dok je toplo.