filteri close
Objavljeno: 28.01.2024. Image source: Pixabay/creativeckck
300x600

Ukoliko volite da jedete pastu, a želite da redukujete unos ugljenih hidrata, špagete od tikvica su odlična zamena...

Začini i limun su uvek odličan način dodavanja ukusa hrani, bez unošenja previše kalorija, ugljenih hidrata ili natrijuma u organizam. Napravite vrlo jednostavan sos od maslinovog ulja, limuna, belog luka, peršuna i soli.

Sastojci: 2 srednje tikvice, spiralno isečene 4 čena belog luka, sitno seckanog 2 kašike maslinovog ulja 1 limun

1 kašika seckanog peršuna soli po ukusu Instrukcije:

1. U tiganj stavite maslinovo ulje i zagrejte ga na niskoj temperature. Dodajte beli luk. Pržite beli luk dok ne dobije braonkastu boju. U beli luk dodajte sok od pola limuna i peršun. Dodajte so po potrebi. 

2. U drugom tiganju, na srednje visokoj toploti, dodajte špagete od tikvica i kuvajte sve dok  tikvice ne omekšaju, mešajući po potrebi, da bi se sve tikvice skuvale jednako. Da bi ovo jelo bilo zdravije, ne morate dodavati bilo kakvo ulje dok kuvate tikvice. Iscedite vodu proizvedenu od tikvica. Dodati špagete  u sos i promešati sve dok se sos ne rasporedi ravnomerno po špagetama. 

Dodajte sok druge polovine limuna i poslužite odmah, dok je još vruće.

Ukoliko ne marite za količinu ugljenih hidrata koje unosite u telo, imajte u vidu da ovaj sos odlično ide i uz pravu testeninu.

Recept za pravu italijansku fokaču