Bolesti po sistemima organa
Koža
Nervni sistem
Digestivni sistem
Kosti, zglobovi i mišići
Čula
Endokrini sistem
Kardiovaskularni sistem
Imunosistem
Respiratorni sistem
Urinarni sistem
Reproduktivni sistem
Reprodukcija
Top 12 tema
- Dve menstruacije u jednom mesecu – ovo su mogući uzroci
- Evo kako da prepoznajte znakove skrivene DEPRESIJE
- TROMBOCITOPENIJA: Evo šta smanjen broj TROMBOCITA govori o vašem zdravlju
- Sušenje veša u stanu šteti zdravlju?
- Zagađenje vazduha može narušiti kvalitet sna
- 6 glavnih uzroka svetle boje stolice
- Zagađenje ubija, čak i kada je na preporučenom nivou?
- Meteoropatija - kako se nositi sa promenom vremena?
- Dojenje i antibiotici: Sve što treba da znate!
- 7 koraka ka transformaciji tela
- Vitamin D je važan ne samo za kosti, već i za mišiće, posebno kod starijih
- Volite čokoladu? Naravno - to je nasledno!
Špagete od tikvica u jednostavnom sosu od belog luka i limuna su vrlo lagano i jednostavno jelo
Ukoliko volite da jedete pastu, a želite da redukujete unos ugljenih hidrata, špagete od tikvica su odlična zamena...
Začini i limun su uvek odličan način dodavanja ukusa hrani, bez unošenja previše kalorija, ugljenih hidrata ili natrijuma u organizam. Napravite vrlo jednostavan sos od maslinovog ulja, limuna, belog luka, peršuna i soli.
Sastojci: 2 srednje tikvice, spiralno isečene 4 čena belog luka, sitno seckanog 2 kašike maslinovog ulja 1 limun
1 kašika seckanog peršuna soli po ukusu Instrukcije:
1. U tiganj stavite maslinovo ulje i zagrejte ga na niskoj temperature. Dodajte beli luk. Pržite beli luk dok ne dobije braonkastu boju. U beli luk dodajte sok od pola limuna i peršun. Dodajte so po potrebi.
2. U drugom tiganju, na srednje visokoj toploti, dodajte špagete od tikvica i kuvajte sve dok tikvice ne omekšaju, mešajući po potrebi, da bi se sve tikvice skuvale jednako. Da bi ovo jelo bilo zdravije, ne morate dodavati bilo kakvo ulje dok kuvate tikvice. Iscedite vodu proizvedenu od tikvica. Dodati špagete u sos i promešati sve dok se sos ne rasporedi ravnomerno po špagetama.
Dodajte sok druge polovine limuna i poslužite odmah, dok je još vruće.
Ukoliko ne marite za količinu ugljenih hidrata koje unosite u telo, imajte u vidu da ovaj sos odlično ide i uz pravu testeninu.