filteri close
Objavljeno: 19.03.2020. Image source: Greyerbaby/Pixabay
300x600

Zbog uvođenja vanrednog stanja osobama koje se već nalaze na bolovanju automatski se produžava bolovanje na narednih 30 dana, a to važi i za trudnice koje su na bolovanju.

Usled proglašenja vanrednog stanja u Republici Srbiji zbog pojave korona virusa, zdravstvene ustanove za rehabilitaciju (banje) neće primati osigurana lica RFZO-a kojima je odobrena produžena rehabilitacija na teret sredstava obaveznog zdravstvenog osiguranja do daljeg.

Zbog preduzimanja preventivnih mera za sprečavanje širenja korona virusa  (COVID-19), Republički fond za zdravstveno osiguranje preporučuje osiguranim licima da se telefonom obaveste o mogućnosti ostvarivanja prava iz zdravstvenog osiguranja  bez dolaska u  filijalu ili ispostavu Republičkog fonda, jer je obustavljen rad sa strankama na šalterima po filijalama i ispostavama.

Ne zaboravite: Brojevi telefona koje možete pozvati ako sumnjate da imate simptome koronavirusa!

Osiguranim licima kojima su za 2019. godinu bili izdati Obrasci UP-2 (oslobađanje od plaćanja participacije), važiće i dalje.

Osiguranicima koji se nalaze na „bolovanju“  koje je utvrdila lekarska komisija i osiguranicima upućenim od strane izabranog lekara na lekarsku komisiju za „produženje bolovanja“, biće automatski produženo „bolovanje“ za 30 dana BEZ IZLASKA NA LEKARSKU KOMISIJU, saopšteno je na sajtu Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje.

Dobre vesti! Otkriveno kako se imuni sistem bori protiv korone