filteri close
Objavljeno: 07.04.2020. Image source: Pixabay/Esther Merbt
300x600

Napravite ovu divnu zasladu za sebe i svoju porodicu i obradujte ukućane koji vole slatko

Jednostavni sastojci, lagano testo, dekoracija šećerom u prahu – sve su to razlozi zbog kojih će nas ovaj kolač, i ukusom i izgledom, bar na trenutak vratiti u kuhinje naših baka. Ovaj kolač se priprema oko 45 minuta, ali nije težak.

Ne morate baš svakog dana u prodavnicu! Ovo je najprostiji recept za domaći hleb!

Ovo su sastojci za osam osoba:

8 kašika mleka

3  jajeta

Malo šećera u prahu

12 kašika ulja

1 kesica praška za pecivo

1 kesica vanilin šećera

12 kašika brašna

12 kašika šećera

Pakovanje zamrznutih višanja (300 ili 400 grama)

Recept za vas: Ukusna i zdrava čorba!

Priprema:

Operite višnje i izvadite koštice.

U jednu činiji odvojte brašno, dodajte prašak za pecivo i dobro promešajte.

U drugoj činiji umutite jaja.

Muteći sve vreme dodajte šećer, vanilin šećer, zatim ulje, mleko pa brašno pomešano sa praškom za pecivo.

Namažite tepsiju uljem i pospite brašnom.

Ručak od samo tri sastojka koji se brzo sprema, a uz to je i jeftin!

Pripremljeno testo prespite u tepsiju pa razbacajte višnje.

Kolač pecite desetak minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Zatim smanjite temperaturu na 180, pa pecite još oko 15 minuta. Kada je kolač pečen, pospite ga šećerom u prahu.

Da li je kolač dobro pečen, videćete ako zabodete iglu u kolač. Sve dok se testo lepi za iglu, kolač nije dovoljno pečen.

Posluženje:

Kolač služite isečen na kocke.

Prijatno!