Bolesti po sistemima organa
Koža
Nervni sistem
Digestivni sistem
Kosti, zglobovi i mišići
Čula
Endokrini sistem
Kardiovaskularni sistem
Imunosistem
Respiratorni sistem
Urinarni sistem
Reproduktivni sistem
Reprodukcija
Top 12 tema
- Dve menstruacije u jednom mesecu – ovo su mogući uzroci
- Evo kako da prepoznajte znakove skrivene DEPRESIJE
- TROMBOCITOPENIJA: Evo šta smanjen broj TROMBOCITA govori o vašem zdravlju
- Sušenje veša u stanu šteti zdravlju?
- Zagađenje vazduha može narušiti kvalitet sna
- 6 glavnih uzroka svetle boje stolice
- Zagađenje ubija, čak i kada je na preporučenom nivou?
- Meteoropatija - kako se nositi sa promenom vremena?
- Dojenje i antibiotici: Sve što treba da znate!
- 7 koraka ka transformaciji tela
- Vitamin D je važan ne samo za kosti, već i za mišiće, posebno kod starijih
- Volite čokoladu? Naravno - to je nasledno!
Ukus detinjstva: Starinski kolač s višnjama
Napravite ovu divnu zasladu za sebe i svoju porodicu i obradujte ukućane koji vole slatko
Jednostavni sastojci, lagano testo, dekoracija šećerom u prahu – sve su to razlozi zbog kojih će nas ovaj kolač, i ukusom i izgledom, bar na trenutak vratiti u kuhinje naših baka.
Ovaj kolač se priprema oko 45 minuta, ali nije težak.
Ne morate baš svakog dana u prodavnicu! Ovo je najprostiji recept za domaći hleb!
Ovo su sastojci za osam osoba:
8 kašika mleka
3 jajeta
Malo šećera u prahu
12 kašika ulja
1 kesica praška za pecivo
1 kesica vanilin šećera
12 kašika brašna
12 kašika šećera
Pakovanje zamrznutih višanja (300 ili 400 grama)
Recept za vas: Ukusna i zdrava čorba!
Priprema:
Operite višnje i izvadite koštice.
U jednu činiji odvojte brašno, dodajte prašak za pecivo i dobro promešajte.
U drugoj činiji umutite jaja.
Muteći sve vreme dodajte šećer, vanilin šećer, zatim ulje, mleko pa brašno pomešano sa praškom za pecivo.
Namažite tepsiju uljem i pospite brašnom.
Ručak od samo tri sastojka koji se brzo sprema, a uz to je i jeftin!
Pripremljeno testo prespite u tepsiju pa razbacajte višnje.
Kolač pecite desetak minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Zatim smanjite temperaturu na 180, pa pecite još oko 15 minuta. Kada je kolač pečen, pospite ga šećerom u prahu.
Da li je kolač dobro pečen, videćete ako zabodete iglu u kolač. Sve dok se testo lepi za iglu, kolač nije dovoljno pečen.
Posluženje:
Kolač služite isečen na kocke.
Prijatno!