filteri close
Objavljeno: 10.06.2021. Image source: Foto: Pixabay/RitaE
300x600

Kada se  pominje ljeto, prva stvar koja se pojavljuje u našem umu su lepe, peščane plaže i sunčani i topli dani. Ali, druga stvar o kojoj mislimo je to, kako su dosadni komarci i stvari koje treba da učinimo kako bismo ih se rešili.

Svi koriste komercijalne, veštačke repelente protiv komaraca kako bi se oslobodili dosadnih komaraca, ali to nije najefikasniji i jeftiniji način za to. Problem sa ovim sprejevima je što su puni hemikalija koje su opasne po naše zdravlje, kao i činjenica da su skupi.

Rešenje za ove probleme u korišćenju prirodnih domaćih lekova kako bi se odbili komarci, jer korišćenjem hemijskih proizvoda, koje su, kako smo ranije rekli, puni hemikalija, stalno ćete udisati veliku količinu ovih hemikalija zbog činjenica da se mirisi ovih hemikalija zadržavaju u dužem vremenskom periodu.

Tiamin, poznat i kao vitamin B1 je mineral koji je neophodan za zdravlje vašeg tela. Ovaj vitamin je sjajan kada je u pitanju jačanje imunološkog sistema i borba protiv stresa koji osećate. Ovaj mineralni sastojak je prisutan u hrani kao što su jaja, kelj, ovsena kaša, kvasac, špargla i integralni pirinač. Ovo su glavni izvori iz kojih možete dobiti ovaj mineral, ali ima još mnogo drugih izvora.

Ne možete se “predozirati” ovim mineralom, jer sve što se konzumira iznad granica, vi ćete eliminisati tokom mokrenja. Ovo je slučaj i za sve ostale vitamine rastvorljive u vodi.

Da li vitamin D zaista ŠTITI kod koronavirusa?

Dakle, kada govorimo o vezu između ovog neverovatnog vitamina i dosadnih komaraca, možemo reći da ovaj vitamin čini da telo promeni svoj miris. Miris koji naše telo oslobađa uz pomoć ovog vitamina je nepodnošljiv za komarce, i tako ih odbijaju od našeg tela. 

Pored toga, pacijenti koji pate od anoreksije, bolesti bubrega i želudca, Kronove bolesti i hroničnog alkoholizma trebalo bi da uzimaju suplemente sa vitaminom B1 zbog činjenice da ovakvi uslovi ozbiljno umanjuju nivo vitamina B1 u našem organizmu.

Ako želite zadržati komarce dalje od vas, možete to uraditi tako što ćete redovno konzumirati suplemente sa vitaminom B1.