filteri close
Objavljeno: 16.07.2023. Image source: Foto: Pixabay/RitaE
300x600

Ako još niste zadovoljni svojim telom za leto, evo nekoliko saveta kako da to poboljšate

Ako se godinama marljivo trudite sa trbušnjacima ali i pored toga ne možete da se otarasite mlitavog stomaka i dobije željeni efekat, nisu krivi vaši geni, već je tajna u pravilnoj ishrani, a ne samo u treningu.

Ravan stomak i jasno definisani trbušnjaci su rezultat niskog nivoa masnih naslaga koji se postižu pre svega redukcijom u ishrani. Da biste postigli željeni rezultat, mora postojati disciplina i istrajnost.

Ne postoji striktna dijeta, već se preporučuje da ishrana bude uravnotežena, odnosno bogata vlaknima i proteinima, jer to sprečava nadutost. Preporučljivo je jesti žitarice, orašaste plodove, mahunarke, lisnato povrće i bobičasto voće. Takođe i antioksidanse poput pasulj, šljive, maline i kupine.

Odmah nakon buđenja ujutru bilo bi dobro da popijete toplu vodu sa limunom, jer će vam to pomoći da izbacite toksine iz organizma,a za doručak možete pojesti omlet od belanaca. 

Najbolje bi bilo da obroke podelite na više malih u razmaku od 3-4h. Izbegavajte slatkiše koje sadrže zaslađivače i zamenite ih tamnom čokoladom koja sadrži preko 70% kakaa. Takođe, ukoliko vam se jede nešto od grickalica, zamenite ih bademom, koji neće izazvati nadutost, a zasitiće vas.

5 mentalnih stanja kojima sabotiramo gubitak kilograma