filteri close
Objavljeno: 24.03.2023. Image source: Foto: Pixabay/089photoshootings
300x600

Savremeni način života i prokomerni posao iziskuje donošenje istog kući.

Međutim, to otvara rizik stvaranja nepotrebne napetosti i ugrožavanja veze i porodičnih odnosa, potvrđuje studija sprovedena u Sjedinjenim Američkim Državama.

Jedno je sigurno-život savremenih žena se dosta iskomplikovao, pogotovo za one koje imaju malu decu, obaveze se udvostruče.

Iako na prvi pogled deluje da dvominutna provera mejla kod kuće nako radnog vremena, nema nikakvog uticaja na vezu i odnose sa ukućanima, studija pokazuje suprotno. Naime, samo očekivanje poslodavaca/klijenata da smo stalno dostupni i na usluzi povećava nivo stresa, a nervoza se prenosi na partnera i decu. Možda danas radimo i manje nego nekad, ali je vreme koje posvetimo radu razvučeno na ceo dan.

Vrlo često ne možemo da se odupremo tome da smo neprestano dostupni i svima nadohvat ruke.

Fleksibilan rad, zapravo dovodi do gomilanja obaveza i ugrožavanja zdravlja zaposlenog. Zato psiholozi savetuju  da se po završetku radnog vremena uvode automatski odgovor na mejl da je zaposleni izvan kancelarije. 

Savet: prihvatite svaku vrstu pomoći, nemojte da vas grize savest ako dete ide u vrtić ili ga neko čuva, nije najbolja opcija za dete da bude sa roditeljima ceo dan.

Naučnici tvrde: Žene su bolji vozači!