Bolesti po sistemima organa
Koža
Nervni sistem
Digestivni sistem
Kosti, zglobovi i mišići
Čula
Endokrini sistem
Kardiovaskularni sistem
Imunosistem
Respiratorni sistem
Urinarni sistem
Reproduktivni sistem
Reprodukcija
Top 12 tema
- Dve menstruacije u jednom mesecu – ovo su mogući uzroci
- Evo kako da prepoznajte znakove skrivene DEPRESIJE
- TROMBOCITOPENIJA: Evo šta smanjen broj TROMBOCITA govori o vašem zdravlju
- Sušenje veša u stanu šteti zdravlju?
- Zagađenje vazduha može narušiti kvalitet sna
- 6 glavnih uzroka svetle boje stolice
- Zagađenje ubija, čak i kada je na preporučenom nivou?
- Meteoropatija - kako se nositi sa promenom vremena?
- Dojenje i antibiotici: Sve što treba da znate!
- 7 koraka ka transformaciji tela
- Vitamin D je važan ne samo za kosti, već i za mišiće, posebno kod starijih
- Volite čokoladu? Naravno - to je nasledno!
Zapečena supa od luka
Tradicionalno francusko jelo, idealno za letnji ručak.
POTREBNO JE: 6 glavica crnog luka, 3 kašike ulja, ½ kašičice šećera, 2 kašike brašna, 8 šolja goveđe ili pileće supe, malo suvog bosiljka, na vrh kašičice oraščića, so, biber, 8 kriški bageta, 4 kugle mocarele.
PRIPREMA: Luk isecite na četvrtine. Stavite ga da se prži i mešajte. Posle 2-3 minuta smanjite temperaturu na najnižu i ostavite da se luk prži 25 minuta, dok se ne karamelizuje. Dodajte šećer i brašno i ostavite na vatri još par minuta. Supu stavite u drugušerpu, dodajte začine. Kuvajte 20 minuta. U supu dodajte smesu od luka. Kuvajte kratko pa sipajte u male vatrostalne činije. Na svaku činiju preko supe stavite krišku prepečenog hleba pa pospite sirevima. Zapecite u rerni na 250 stepeni 15-20 minuta. Služiti vruće.
Zdravo i ukusno: Čorba sa karfiolom, paradajzom i krutonima!