filteri close
Objavljeno: 12.08.2023. Image source: Foto: Pixabay/RitaE
300x600

Tradicionalno francusko jelo, idealno za letnji ručak.

POTREBNO JE: 6 glavica crnog luka, 3 kašike ulja, ½ kašičice šećera, 2 kašike brašna, 8 šolja goveđe ili pileće supe, malo suvog bosiljka, na vrh kašičice oraščića, so, biber, 8 kriški bageta, 4 kugle mocarele.

PRIPREMA: Luk isecite na četvrtine. Stavite ga da se prži i mešajte. Posle 2-3 minuta smanjite temperaturu na najnižu i ostavite da se luk prži 25 minuta, dok se ne karamelizuje. Dodajte šećer i brašno i ostavite na vatri još par minuta. Supu stavite u drugušerpu, dodajte začine. Kuvajte 20 minuta. U supu dodajte smesu od luka. Kuvajte kratko pa sipajte u male vatrostalne činije. Na svaku činiju preko supe stavite krišku prepečenog hleba pa pospite sirevima. Zapecite u rerni na 250 stepeni 15-20 minuta. Služiti vruće.

Zdravo i ukusno: Čorba sa karfiolom, paradajzom i krutonima!