filteri close
Objavljeno: 13.03.2021. Image source: Foto: Pexels/Gustavo Fring
300x600

Znate li šta je pravilo "tri sa tri"?

Ljudima koji žive u braku i imaju malu decu nije lako da dođu do predaha. Upravo taj problem mučio je Bek Dej, majku dvoje dece od kojih jedno ide u vrtić, a drugo u školu.

Dane je provodila na nogama, žurno ispunjavajući jednu za drugom obavezom. Svaki put kada bi se njen suprug počastio kratkom popodnevnom dremkom, jer mu se činilo da se deca sama zabavljaju, osećala je bes.

"Upravo je jedno takvo spavanje, tokom bezazlene subote, uvelo pravilo tri sa tri u naš brak. Premda to tada nisam znala, to je bio veliki preokret koji je izazvao pozitivne promene", ispričala je za "Kidspot".

6 razloga zašto je porodica važna za sreću

Naime, nakon žustre svađe posle dremanja, popričali su o brizi za decu. Njen suprug je priznao da će "kretenski potez" nestati i ostaviti je samu da se brine o mališanima.

Takođe, oboje su priznali da su došli do tačke kad su bili toliko umorni da su se ponašali poput "sebičnih tinejdžera", ljubomorno čuvajući svoje slobodno vreme.

Pravilo podrazumeva da svaki roditelj dobije tri sata tokom nedelje samo za sebe. Ta tri sata se mogu iskoristiti odjednom, ali mogu se i podeliti, jedino je bitno da svaki roditelj to vreme provede sam, radeći šta god želi.

Tetka je važan deo života svakog deteta, evo i zašto

Pored toga, par bi trebalo da odvoji i dodatna tri sata koji bi bili samo za njih kao par. To bi mogao da bude izlazak u grad ili pola sata svake noći kada deca odu na spavanje.

"Koristimo pravilo već neko vreme i šokirali smo se koliko su se stvari promenile i koliko brzo. Dogodilo se i nešto mnogo dublje. Sva zameranja, sve što nam je tiho nagrizalo brak, sve je jednostavno nestalo", rekla je.

Da, svi se prejedamo kad jedemo u društvu porodice i prijatelja, dok se pred strancima suzdržavamo

Kao posebno važno je istakla da je zbog toga što je znala da će imati vreme za sebe, postala automatski manje ljuta kada bi je neko prekinuo u gledanju poruka na telefonu ili čitanju knjige.

Izvor: Medik, Dikretkno