filteri close
Objavljeno: 01.03.2021. Image source: Foto: Pixabay/Brett_Hondow
300x600

Nedostatak magnezijuma je vrlo čest izvor raznih zdravstvenih tegoba.

Nedostatak energije i stres, uglavnom svi opravdaju užurbanim načinom života. Ali nekad je rešenje u dovoljnoj količini magnezijuma u organizumu.

1.Anksioznost
Studije su pokazale da je nedostatak magnezijuma povezan sa anksioznošću i mentalnim problemima. Čini se da magnezijum podstiče stvaranje hormona pod nazivom ATCH koji aktivira žlezde da oslobađaju kortizol (stresni hormon). Pored toga, magnezijum može smanjiti reakcije na stres tako što sprečava da stresni hormoni ulaze u mozak. Ukoliko bolujete od neobjašnjive anksioznosti ili otkrivate da su ti nivoi anksioznosti povećani, povećanje količine magnezijuma može vam pomoći.

2.Manjak energije
Imajući nizak nivo magnezijuma, dobija se niska ćelijska energija. Ovo dovodi do letargije i umora. Istraživanje je pokazalo da smanjeni nivo magnezijuma uzrokuje korišćenje više kiseonika tokom fizičke aktivnosti. U jednoj studiji, koja je uključivala i atlete, demonstrirali su manje fizičke sposobnosti sa niskim nivoom magnezijuma.

Ovo su jasni pokazatelji da vašem organizmu nedostaje MAGNEZIJUM

3.Srčani problemi
Magnezijum je potreban za transport kalcijuma po telu. Kada su prisutni mali nivoi magnezija, previše kalcijuma ulazi u ćelije, što dovodi do problema sa srcem. Iako su prekomerni nivoi kalcijuma samo jedan factor, koji se odnosi na bolesti srca, povećanje unosa magnezijuma će pomoći da  kalcifikacija u arterijama, kako bi se smanjio rizik od pojave srčanog udara.

4.Grčevi u mišićima
Ako se patite sa grčevima u mišićima, upotreba magnezijuma može biti sredstvo, koje vam je potrebno. Nizak nivo magnezijuma dovodi do hiperaktivne neuromuskularne aktivnosti koja uzrokuje slabost mišića i grčeve.