filteri close
Objavljeno: 22.12.2022. Image source: Foto: Pexels/Yan Krukov
300x600

Dobar kvalitet vazduha u kancelariji je od suštinskog značaja za zdravlje vaših zaposlenih, kao i njihovu koncentraciju i rad. 

Kako to osigurati dok je toliko ljudi zaključano u malom prostoru i prljavština i prašina se mogu tako lako nakupiti? Otkrijte vrhunske načine za poboljšanje kvaliteta vazduha u zatvorenom prostoru.

1. Testirajte kvalitet vazduha u svojoj kancelariji

Pre nego što počnete da se pitate kako da poboljšate kvalitet vazduha u zatvorenom prostoru u kancelariji, uvek je najbolje da testirate njegovo trenutno stanje. Stručnjaci će proveriti ventilaciju, protok vazduha i curenje. Takođe će meriti sve kritične komponente, kao što su nivoi vlažnosti, curenja gasa, rast buđi i još mnogo toga.

2. Redovno menjajte filtere za prečišćavanje vazduha

Vazdušni filteri će ispravno raditi samo kada nisu začepljeni, pa se pobrinite da ih menjate svakih 6 do 12 meseci. To će sprečiti nakupljanje prašine i ostataka i omogućiti bolji protok vazduha. 

9 zdravstvenih problema koji vrebaju kancelarijske radnike

3. Redovno provetravajte prostor

U zatvorenim prostorima kao što su kancelarije, od vitalnog je značaja pustiti svež vazduh kad god je to moguće. Zato otvorite vrata i prozore ako vremenske prilike dozvoljavaju, i oslobodićete se ustajalog vazduha i omogućiti prirodnu ventilaciju. Bez sumnje, to je jedan od najlakših načina za poboljšanje kvaliteta vazduha u kancelariji.

4. Obratite pažnju na nivo vlažnosti vazduha

Vazduh koji je previše vlažan ili previše suv može da izazove štetne posledice po zdravlje, pa vodite računa da vlažnost bude između 30 i 50%. Pomoći će vam kod buđi, grinja i drugih uobičajenih alergena.

5. Čistite svoju kancelariju

Prašina i prljavština se mogu brzo akumulirati u prostoru punom ljudima, pa ne zaboravite da često usisavate i dezinfikujete kancelariju. Odmah se rešite i smeća, tako da nema vremena da utiče na kvalitet vazduha. Najbolji način da poboljšate kvalitet vazduha u zatvorenom prostoru je da angažujete profesionalnu uslugu čišćenja koja će održavati higijenu.

6. Nabavite biljke

Biljke mogu da apsorbuju toksine iz vazduha, prečiste ga i proizvode kiseonik. Vaši zaposleni će uživati u boljem kvalitetu vazduha i raditi u mnogo prijatnijem okruženju.