filteri close
Objavljeno: 18.04.2020. Image source: geralt/Pixabay
300x600

Uvedena još jedna linija za besplatnu psihološku pomoć tokom pandemije

Ako ste uznemireni zbog epidemije korona virusa, svakog radnog dana od tri popodne do devet uveče možete razgovarati sa psihoterapeutom pozivom na broj 19833.

Besplatnu psihoterapijsku pomoć tokom vanrednog stanja građani će moći da dobiju svakog dana od 15 do 21 čas pozivom na broj 19833.

Tu telefonsku liniju Nacionalnog kontakt centra za bezbednost dece na internetu Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija ustupilo je Savezu društava psihoterapeuta Srbije.

Roditelji đaka: Ne dozvolite deci da se opuštaju!

U saopštenju Ministarstva se navodi da kriza izazvana pandemijom korona virusa zahteva zajedničku borbu svih, ne samo u očuvanju fizičkog zdravlja već i za podršku psihičkoj stabilnosti zbog čega je građanima omogućeno da putem telefonskog broja 19833 dobiju pomoć psihoterapeuta ukoliko imaju bilo kakve psihološke probleme ili teskobe.

Nacionalni kontakt centar za bezbednost dece na internetu nastavlja sa radom na istom broju telefona, a građani će imati tehničku mogućnost izbora opcije za ovaj centar ili za razgovor sa psihoterapeutima.

"Nacionalni kontakt centar za bezbednost dece na internetu radi neometano i u vanrednom stanju, budući da su saveti, edukacija i prevencija, kao i mogućnost prijava onlajn ugrožavanja dece, posebno neophodni u ovom periodu kada dece provode više vremena na internetu zbog izolacije", podsećaju u ministarstvu.

Gužve u prodavnicama? Dugi rukavi, podignuta kosa, plaćanje karticom, i ostale VAŽNE mere zaštite

Informacije o Nacionalnom kontakt centru za bezbednost dece na internetu, kao i edukativni materijali o onlajn bezbednosti mogu se naći na sajtu www.pametnoibezbedno.gov.rs , dok se više informacija o psihoterapijskoj podršci u vanrednom stanju nalazi na sajtu www.savezpsihoterapeuta.org.

Izvor: Mondo, Medik