filteri close
Objavljeno: 20.05.2020. Image source: Foto: Pixabay/marinatemebaby
300x600

Patlidžan osim bogatog vitaminsko-mineralnog sastava, ima i antioksidativna, antikancerogena i protivupalna svojstva. 

Za njegova lekovita svojsva se zna još od davnina, pa ni ne čudi što spada u red najzdravijih namirnica.

Sastojci:

• patlidžan
• paradajz
• praziluk
• paprika
• ulje
• brašno
• začini: so, aleva paprika, sušeni bosiljak
• pesto od bosiljka
• kiselo mleko
• krutoni

5 razloga da se čija seme nađe u obroku svake žene

Priprema:

1. Isecite patlidžan na kolutove, posolite i ostavite na ubrusu petnaestak minuta da se ocede. Zatim drugim ubrusom pokupite višak vlage.
2. Napravite mešavinu brašna, aleve paprike, soli i sušenog bosiljka.
3. Uvaljajte kolutove patlidžana u smesu i pecite na ulju u dubljem tiganju nekoliko minuta.
4. Ređajte ih na ubrus da upije višak masnoće, a zatim u staklenu posudu. Pospite iseckanim prazilukom, maslinama, seckanom paprikom i pestom od bosiljka.
5. Dodajte paradajz isečen na kolutove.
6. Pospite kiselim mlekom i na kraju krutonima - pred služenje da ostanu hrskavi. 

Prijatno!