Bolesti po sistemima organa
Koža
Nervni sistem
Digestivni sistem
Kosti, zglobovi i mišići
Čula
Endokrini sistem
Kardiovaskularni sistem
Imunosistem
Respiratorni sistem
Urinarni sistem
Reproduktivni sistem
Reprodukcija
Top 12 tema
- Dve menstruacije u jednom mesecu – ovo su mogući uzroci
- Evo kako da prepoznajte znakove skrivene DEPRESIJE
- TROMBOCITOPENIJA: Evo šta smanjen broj TROMBOCITA govori o vašem zdravlju
- Sušenje veša u stanu šteti zdravlju?
- Zagađenje vazduha može narušiti kvalitet sna
- 6 glavnih uzroka svetle boje stolice
- Zagađenje ubija, čak i kada je na preporučenom nivou?
- Meteoropatija - kako se nositi sa promenom vremena?
- Dojenje i antibiotici: Sve što treba da znate!
- 7 koraka ka transformaciji tela
- Vitamin D je važan ne samo za kosti, već i za mišiće, posebno kod starijih
- Volite čokoladu? Naravno - to je nasledno!
Brza i ukusna obrok salata: Pripremite je sa patlidžanom i kiselim mlekom
Patlidžan osim bogatog vitaminsko-mineralnog sastava, ima i antioksidativna, antikancerogena i protivupalna svojstva.
Za njegova lekovita svojsva se zna još od davnina, pa ni ne čudi što spada u red najzdravijih namirnica.
Sastojci:
• patlidžan
• paradajz
• praziluk
• paprika
• ulje
• brašno
• začini: so, aleva paprika, sušeni bosiljak
• pesto od bosiljka
• kiselo mleko
• krutoni
5 razloga da se čija seme nađe u obroku svake žene
Priprema:
1. Isecite patlidžan na kolutove, posolite i ostavite na ubrusu petnaestak minuta da se ocede. Zatim drugim ubrusom pokupite višak vlage.
2. Napravite mešavinu brašna, aleve paprike, soli i sušenog bosiljka.
3. Uvaljajte kolutove patlidžana u smesu i pecite na ulju u dubljem tiganju nekoliko minuta.
4. Ređajte ih na ubrus da upije višak masnoće, a zatim u staklenu posudu. Pospite iseckanim prazilukom, maslinama, seckanom paprikom i pestom od bosiljka.
5. Dodajte paradajz isečen na kolutove.
6. Pospite kiselim mlekom i na kraju krutonima - pred služenje da ostanu hrskavi.
Prijatno!