filteri close
Objavljeno: 28.09.2021. Image source: Foto:Unsplash/ Jade Aucamp
300x600

U 100 grama bundeve ima samo 26 kalorija, i još toliko korisnih svojstava za vaše zdravlje. Zbog toga vam preporučujemo da probate ovu čorbu pripremljenu po originalnom francuskom receptu. 

Sastojci:

1,5 Kg žute bundeve
1 l supe 
½ l mleka
1 d kisele pavlake 
1 žumance
1 supena kašika iseckanog peršuna
malo ulja za prženje
so, biber

Priprema:

Očistite bundevu i iseckajte je na kockice. 
U šerpu sipajte malo ulja pa dodajte bundevu i pržite je.  Povremeno dodajte malo vruće vode i tako dinstajte dok bundeva ne omekša. Često mešajte dok se bundeva dinsta, jer ona ume da se »zalepi« za dno posude. Čim bundeva omekša, izgnječite je da dobijete pire.  U pire sipajte supu, najbolje je kad je prava, ali može i kockica razmućena u 1 L. vode.  Posolite i pobiberite pa kuvajte da provri. Dodajte mleko. Pre nego što ćete poslužiti čorbu, u posebnoj posudi umutite žumance s pavlakom pa u to kutlačom dodajte po malo čorbe i mešajte žicom sve vreme, kako se ne bi napravile grudvice. Mešajte dok se sve lepo ne sjedini pa sipajte u šerpu sa čorbom.  Promešajte, pospite iseckanim peršunom i poslužite.

Zdrava i ukusna čorba od šargarepe i sočiva koju morate probati