Bolesti po sistemima organa
Koža
Nervni sistem
Digestivni sistem
Kosti, zglobovi i mišići
Čula
Endokrini sistem
Kardiovaskularni sistem
Imunosistem
Respiratorni sistem
Urinarni sistem
Reproduktivni sistem
Reprodukcija
Top 12 tema
- Dve menstruacije u jednom mesecu – ovo su mogući uzroci
- Evo kako da prepoznajte znakove skrivene DEPRESIJE
- TROMBOCITOPENIJA: Evo šta smanjen broj TROMBOCITA govori o vašem zdravlju
- Sušenje veša u stanu šteti zdravlju?
- Zagađenje vazduha može narušiti kvalitet sna
- 6 glavnih uzroka svetle boje stolice
- Zagađenje ubija, čak i kada je na preporučenom nivou?
- Meteoropatija - kako se nositi sa promenom vremena?
- Dojenje i antibiotici: Sve što treba da znate!
- 7 koraka ka transformaciji tela
- Vitamin D je važan ne samo za kosti, već i za mišiće, posebno kod starijih
- Volite čokoladu? Naravno - to je nasledno!
Čorba od bundeve-sve što vam je potrebno za zdrav i ukusan obrok
U 100 grama bundeve ima samo 26 kalorija, i još toliko korisnih svojstava za vaše zdravlje. Zbog toga vam preporučujemo da probate ovu čorbu pripremljenu po originalnom francuskom receptu.
Sastojci:
1,5 Kg žute bundeve
1 l supe
½ l mleka
1 d kisele pavlake
1 žumance
1 supena kašika iseckanog peršuna
malo ulja za prženje
so, biber
Priprema:
Očistite bundevu i iseckajte je na kockice.
U šerpu sipajte malo ulja pa dodajte bundevu i pržite je. Povremeno dodajte malo vruće vode i tako dinstajte dok bundeva ne omekša. Često mešajte dok se bundeva dinsta, jer ona ume da se »zalepi« za dno posude. Čim bundeva omekša, izgnječite je da dobijete pire. U pire sipajte supu, najbolje je kad je prava, ali može i kockica razmućena u 1 L. vode. Posolite i pobiberite pa kuvajte da provri. Dodajte mleko. Pre nego što ćete poslužiti čorbu, u posebnoj posudi umutite žumance s pavlakom pa u to kutlačom dodajte po malo čorbe i mešajte žicom sve vreme, kako se ne bi napravile grudvice. Mešajte dok se sve lepo ne sjedini pa sipajte u šerpu sa čorbom. Promešajte, pospite iseckanim peršunom i poslužite.