filteri close
Objavljeno: 07.11.2020. Image source: Foto: Pixabay/Einladung_zum_Essen
300x600

Ukusna, začinjena čorba puna gvožđa a malo masnoće, gotova za manje od pola sata.

Sastojci:

⦁ 2 kašičice semena kima
⦁ prstohvat čili ljuspica (organska verzija se prodaje u Zdravoj hrani)
⦁ 2 kašike maslinovog ulja
⦁ 600 g šargarepe, oprana i grubo naribana (nije potrebno ljuštiti)
⦁ 140g crvenih sočiva
⦁ 1l bujona (može i supa u kocki)
⦁ 125 ml mleka 
⦁ običan jogurt i krutoni, za posluženje

Omiljeni začin (ponekad) može biti opasan za srčane bolesnike!

Priprema:

1. Zagrejte veliku šerpu i suvo propržite 2 kašičice semena kima i prstohvat čili ljuspica u trajanju od 1 min, ili dok ne počnu da puštaju svoju aromu.

2. Izvadite oko pola kašikom i ostavite sa strane. U šerpu dodajte 2 kašike maslinovog ulja, 600 g grubo naribane šargarepe, 140 g crvenog sočiva, 1 l vrućeg bujona i 125 ml mleka i prokuvajte.

Miris jeseni: Jednostavan recept za potaž od bundeve

3. Dinstajte 15 minuta dok sočivo ne nabrekne i ne omekša.

4. Umutite čorbu sa štapnim blenderom dok ne postane glatka.

5. Začinite po ukusu, dodajte jogurta i pospite sa ostatkom prženih začina. Poslužite sa zagrejanim sveže pripremljenim krutonima.

Prijatno!