filteri close
Objavljeno: 18.10.2020. Image source: Foto: Pixabay/12634122
300x600

Bundeva, kraljica jeseni, jača imunitet, pomaže varenje, topi kilograme i podiže raspoloženje a njeni aromatični specijaliteti unose pravi miris jeseni u vaš dom.

Sastojci:

  • 1 crni luk
  • pola kilograma bundeve
  • pola litra supe u kocki
  • 100ml pavlake za kuvanje
  • parče hleba
  • ulje, biber, so

9 zdravstvenih prednosti semenki bundeve

Priprema:

  1. Iseckajte crni luk. Bundevu očistite i isecite na veće kocke. Skuvajte pla litra supe iz kocke.
  2. Prodinstajte crni luk, dok ne postane staklast. Dodajte bundevu i pržite par minuta zajedno. 
  3. Nalijte supom. Kuvajte 20ak minuta dok bundeva ne omekša potpuno.
  4. Kada je bundeva kuvana, izblendirajte ručnim mikserom, u nutribuletu ili secku. 
  5. Vratite u šerpu, dolijte pavlaku i promešajte. Potaž je spreman!
  6. Hleb isecite na sitne kockice i propržite u tiganju sa vrlo malo ulja, dok se postane suv i krckav.
  7. Služite toplo sa krutonima.

Prijatno!