Bolesti po sistemima organa
Koža
Nervni sistem
Digestivni sistem
Kosti, zglobovi i mišići
Čula
Endokrini sistem
Kardiovaskularni sistem
Imunosistem
Respiratorni sistem
Urinarni sistem
Reproduktivni sistem
Reprodukcija
Top 12 tema
- Dve menstruacije u jednom mesecu – ovo su mogući uzroci
- Evo kako da prepoznajte znakove skrivene DEPRESIJE
- TROMBOCITOPENIJA: Evo šta smanjen broj TROMBOCITA govori o vašem zdravlju
- Sušenje veša u stanu šteti zdravlju?
- Zagađenje vazduha može narušiti kvalitet sna
- 6 glavnih uzroka svetle boje stolice
- Zagađenje ubija, čak i kada je na preporučenom nivou?
- Meteoropatija - kako se nositi sa promenom vremena?
- Dojenje i antibiotici: Sve što treba da znate!
- 7 koraka ka transformaciji tela
- Vitamin D je važan ne samo za kosti, već i za mišiće, posebno kod starijih
- Volite čokoladu? Naravno - to je nasledno!
Da li je istina da jogurt štiti od raka dojke?
Evo šta kaže najnovije istraživanje
Istraživači sa Univerziteta Lankaster nedavno su ispitivali da li konzumiranje jogurta može umanjiti rizik od pojave raka dojke.
Rizik od raka dojke povećava se s godinama, a istraživači su utvrdili da je upala jedan od mogućih uzročnika njegovog javljanja.
Žene, oprez! Izgleda da trajna farba za kosu povećava rizik od raka dojke!
Kod mladih žena ćelije se brzo oporavljaju, ali je ovaj proces sporiji u drugoj polovini života, što može dovesti do razvoja karcinoma.
Istraživači su pošli od pretpostavke da bakterijska upala može izazvati karcinom dojke i pokušali da istraže da li konzumiranje jogurta može umanjiti rizik od ove bolesti.
Rezultati istraživanja objavljeni su u časopisu Medical Hypothesis.
Poznato je da dojenje smanjuje rizik od nastanka raka dojke. Smatra se da je to posledica prisutnih bakterija koje sadrže fermentisanu laktozu, koja, po svemu sudeći, štiti od razvoja raka.
Istraživači su ispitali dve metaanalize koje su pokazale vezu između unosa mleka i raka dojke.
Portorikanski sos pomogao u otkrivanju uticaja luka na sprečavanje raka dojke
Obe metaanalize pokazale su sledeće – što je više konzumiranih mlečnih proizvoda, poput jogurta, kiselog mleka i sira, niži je rizik od razvoja karcinoma dojke.
U saopštenju za štampu autori studije izjavili su da još uvek nisu u potpunosti dokazali svoju hipotezu, ali da mlečni proizvodi, posebno jogurt, predstavljaju jeftin potencijalni preventivni lek protiv raka dojke.