filteri close
Objavljeno: 27.11.2019. Image source: Foto: Pixabay/dfespi
300x600

Japanska jabuka ili kaki egzotično voće koje se pojavilo pre par godina i u našim prodavnicama ima odličan ukus i neverovatna lekovita svojstva.

Japanska jabuka bogata je mineralima, kao što su kalijum, magnezijum i kalcijum i vitaminima A, B i C. Pored toga sadrži i aminokiseline koje deluju antioksidativno, te jačaju imunitet i čuvaju liniju.

4 razloga da jedete mandarine svakog dana

Zdravstveni benefiti:

Vitamin A, beta karoten i lutein koji uspešno deluju antioksidativno.

Takođe, japanska jabuka sadrži i dijetalna vlakna koja utiču na probavu, a samim tim odlične su za dijetu.

Vitamin C učestvuje u stvaranju boljeg imuniteta i štiti organizam od infekcija.

Jedna japanska jabuka sadrži 55% potrebne doze vitamina A, koji je važan element za očuvanje zdravog vida.

Vitamin A i beta karoten utiču i na starenje kože.

Kako se konzumira?

Japanska jabuka se uglavnom jede sveža, ali može i sušena ili kuvana. Potrebno je da bude potpuno zrela, jer u suprotnom ima gorok i opor ukus.

Poželjno je oljuštiti koru. Ne bi trebalo konzumirati je na prazan želudac, može dovesti do dijareje.

Koji vitamini su svakodnevno potrebni našem organizmu? (TABELA)