Bolesti po sistemima organa
Koža
Nervni sistem
Digestivni sistem
Kosti, zglobovi i mišići
Čula
Endokrini sistem
Kardiovaskularni sistem
Imunosistem
Respiratorni sistem
Urinarni sistem
Reproduktivni sistem
Reprodukcija
Top 12 tema
- Dve menstruacije u jednom mesecu – ovo su mogući uzroci
- Evo kako da prepoznajte znakove skrivene DEPRESIJE
- TROMBOCITOPENIJA: Evo šta smanjen broj TROMBOCITA govori o vašem zdravlju
- Sušenje veša u stanu šteti zdravlju?
- Zagađenje vazduha može narušiti kvalitet sna
- 6 glavnih uzroka svetle boje stolice
- Zagađenje ubija, čak i kada je na preporučenom nivou?
- Meteoropatija - kako se nositi sa promenom vremena?
- Dojenje i antibiotici: Sve što treba da znate!
- 7 koraka ka transformaciji tela
- Vitamin D je važan ne samo za kosti, već i za mišiće, posebno kod starijih
- Volite čokoladu? Naravno - to je nasledno!
Evo zbog čega treba da uvrstite japansku jabuku u svoj jelovnik
Japanska jabuka ili kaki egzotično voće koje se pojavilo pre par godina i u našim prodavnicama ima odličan ukus i neverovatna lekovita svojstva.
Japanska jabuka bogata je mineralima, kao što su kalijum, magnezijum i kalcijum i vitaminima A, B i C. Pored toga sadrži i aminokiseline koje deluju antioksidativno, te jačaju imunitet i čuvaju liniju.
4 razloga da jedete mandarine svakog dana
Zdravstveni benefiti:
Vitamin A, beta karoten i lutein koji uspešno deluju antioksidativno.
Takođe, japanska jabuka sadrži i dijetalna vlakna koja utiču na probavu, a samim tim odlične su za dijetu.
Vitamin C učestvuje u stvaranju boljeg imuniteta i štiti organizam od infekcija.
Jedna japanska jabuka sadrži 55% potrebne doze vitamina A, koji je važan element za očuvanje zdravog vida.
Vitamin A i beta karoten utiču i na starenje kože.
Kako se konzumira?
Japanska jabuka se uglavnom jede sveža, ali može i sušena ili kuvana. Potrebno je da bude potpuno zrela, jer u suprotnom ima gorok i opor ukus.
Poželjno je oljuštiti koru. Ne bi trebalo konzumirati je na prazan želudac, može dovesti do dijareje.