filteri close
Objavljeno: 03.05.2023. Image source: Foto: Pixabay/ParentRap
300x600

Psihološki Jezgro Centar će organizovati besplatne grupe podrške za roditelje.

Ovo je strašan, traumatičan događaj koji ostavlja posledice na sve nas. Ne samo na decu koja su bila prisutna, već i na sve đake škole, roditelje, nastavnike, ali i na svu drugu decu i roditelje širom Srbije, koji se ne osećaju sigurno.

Potrebne su podrška i empatija čitave zajednice. Svih nas. Sada, sutra i (za)uvek.

Za grupe podrske javite se na 0648002005

Kao Psihološko Jezgro Centar apelujemo na sve kolege da se pridruže našoj inicijativi da pružimo podršku zajednici, kroz grupe podrške, razgovore, edukaciju.

Molimo vas da izdvojite jedan dan u mesecu, uživo ili online, i posvetite ga pružanju podrške i razgovoru sa zajednicom - BESPLATNO.
Ako želite da se pridružite našoj inicijativi, javite se na psihološ[email protected].

Pored grupa podrške, neophodne su edukacije koje će pružiti različite alate koji mogu da pomognu deci da se osećaju sigurnije i pripremljenije za suočavanje sa izazovima, kao i za suočavanje sa nakupljenim emocijama i stresom, kako bi se izbegli kasniji problemi.

Važno je imati razgovore sa decom, nastavnicima i roditeljima kako bi se pružila podrška za obradu i prevazilaženje traume, ali i dali alati za nošenje sa stresnim situacijama u budućnosti.

Ovo je odgovornost svih nas. Ne smemo više ćutati, okretati glavu od problema. Ne smemo etiketirati negativne emocije kao nepoželjne, već naučiti kako da upravljamo njima. Moramo da pričamo o svemu.

Najiskrenije saosećamo sa svima koji su pogođeni ovom tragedijom.

Niste sami!


Šta dovodi do tragedije kakvu Srbija ne pamti? Kako dolazi do njih?