filteri close
Objavljeno: 12.05.2023. Image source: Foto: Pixabay/RitaE
300x600

Možete da ga poslužite kao prilog, ali i kao glavno jelo uz salatu od povrća. 


Sastojci:

800 gr crvenog krompira

2 glavice crvenog luka

100 mlpavlake za kuvanje

1 čaša kisele pavlake

150 gr kačkavalja

1 grančica majčine dušice

20 gr putera

pola čaše belog vina

so, biber

Priprema:

Oljuštite krompir i isecite ga na kolutove, kao za musaku.

Luk isecite na malo deblja rebarca.

Vartostalnu posudu namažite puterom, poređajte red krompira, red luka, posolite i pobiberite. Pospite sa malo iseckane majčine dušice.

Pavlaku za kuvanje i kiselu pavlaku promešajte pa pospite polovinu preko prvog sloja krompira i luka. Sve pospite kačkavaljem.

Poređajte istim redom još jedan sloj namirnica (ili dva ukoliko koristite manju posudu za pečenje), preko poslednjeg sloja kačkavalja sipajte začine i sve prelijte belim vinom.

Poklopite posudu i stavite je u rernu zagrejanu na 200 C, da se peče oko pola sata.

Posle pola sata, otklopite posudu i pecite dok površina ne porumeni.

Sočan i aromatičan krompir s pečurkama - savršen ručak za tople letnje dane