Bolesti po sistemima organa
Koža
Nervni sistem
Digestivni sistem
Kosti, zglobovi i mišići
Čula
Endokrini sistem
Kardiovaskularni sistem
Imunosistem
Respiratorni sistem
Urinarni sistem
Reproduktivni sistem
Reprodukcija
Top 12 tema
- Dve menstruacije u jednom mesecu – ovo su mogući uzroci
- Evo kako da prepoznajte znakove skrivene DEPRESIJE
- TROMBOCITOPENIJA: Evo šta smanjen broj TROMBOCITA govori o vašem zdravlju
- Sušenje veša u stanu šteti zdravlju?
- Zagađenje vazduha može narušiti kvalitet sna
- 6 glavnih uzroka svetle boje stolice
- Zagađenje ubija, čak i kada je na preporučenom nivou?
- Meteoropatija - kako se nositi sa promenom vremena?
- Dojenje i antibiotici: Sve što treba da znate!
- 7 koraka ka transformaciji tela
- Vitamin D je važan ne samo za kosti, već i za mišiće, posebno kod starijih
- Volite čokoladu? Naravno - to je nasledno!
Gratinirani krompir s lukom
Možete da ga poslužite kao prilog, ali i kao glavno jelo uz salatu od povrća.
Sastojci:
800 gr crvenog krompira
2 glavice crvenog luka
100 mlpavlake za kuvanje
1 čaša kisele pavlake
150 gr kačkavalja
1 grančica majčine dušice
20 gr putera
pola čaše belog vina
so, biber
Priprema:
Oljuštite krompir i isecite ga na kolutove, kao za musaku.
Luk isecite na malo deblja rebarca.
Vartostalnu posudu namažite puterom, poređajte red krompira, red luka, posolite i pobiberite. Pospite sa malo iseckane majčine dušice.
Pavlaku za kuvanje i kiselu pavlaku promešajte pa pospite polovinu preko prvog sloja krompira i luka. Sve pospite kačkavaljem.
Poređajte istim redom još jedan sloj namirnica (ili dva ukoliko koristite manju posudu za pečenje), preko poslednjeg sloja kačkavalja sipajte začine i sve prelijte belim vinom.
Poklopite posudu i stavite je u rernu zagrejanu na 200 C, da se peče oko pola sata.
Posle pola sata, otklopite posudu i pecite dok površina ne porumeni.