filteri close
Objavljeno: 15.05.2023. Image source: Foto:
300x600

Znamo da pilule, pumpe i operacije deluju na erektilnu disfunkciju, ali šta je sa hranom?

Postoje li stvari koje možete jesti koje mogu pomoći kod ED? Postoje razlozi za razmišljanje da možda postoje, čak i ako ne postoje naučni dokazi koji bi dokazali potencijal sledećih namirnica.

1. Lubenica

Ovo slatko, osvežavajuće voće ima jedinjenje koje može imati efekte slične ED lekovima na vaše krvne sudove. To može čak i da pojača vaš seksualni nagon, kažu studije. Većina lubenice je voda, ali ostatak je pun likopena, antioksidansa koji je dobar za vaše srce, prostatu i kožu.Ostrige

2.Ostrige

Ove školjke mogu povećati vaš nivo testosterona, a to može pomoći u seksualnom nagonu.

3. Kafa

Muškarci koji su pili dve ili tri šoljice kofeina dnevno imali su manje šanse da imaju erektilnu disfunkciju, pokazalo je jedno istraživanje. Ako niste ljubitelj kafe, probajte sa ostalim napicima koji sadrže kofein.

4. Tamna čokolada

Pomaže vašem telu da proizvodi više azot-oksida, koji može pomoći kod erekcije i nalazi se u mnogim ED lekovima.

5. Orasi

Orasi imaju puno arginina, aminokiseline koju vaše telo koristi za proizvodnju azotnog oksida. Takođe su dobri izvori vitamina E, folne kiseline i vlakana.

6. Maslinovo ulje

Maslinovo ulje može pomoći vašem telu da proizvodi više testosterona.

7. Riba

Losos i druge masne ribe su odlični izvori omega-3 masnih kiselina koje su zdrave za srce, koje mogu povećati azot-oksid u vašem telu. Oni će smanjiti vaš krvni pritisak i rizik od srčanog udara i krvnih ugrušaka.

Poremećaj erekcije-evo koji je mogući uzrok ovog problema od kojeg pati sve više muškaraca