filteri close
Objavljeno: 22.05.2020. Image source: Foto: Pixabay/eak_kkk
300x600

Tunjevina je ne samo sjajan izvor proteina već često i osnova za ukusan ručak na brzinu.

Salata od tune je idealan obrok za vrele letnje dane kada vas mrzi  da uključujete šporet.

Sastojci:

  • veća konzerva tunjevine
  • pola veze peršuna
  •  pola glavice luka
  • čen belog luka
  • 100 g kukuruza šećerca (obariti ili iskoristiti već spreman iz konzerve)
  • kašičica senfa
  • kašičica kečapa
  • so, biber, origana 
  • malo soka od limuna
  • listovi zelene salate 
  • nekoliko rotkvca

Fali vam proteina? Meso NIJE jedini izvor...

Priprema:

1. Iscediti višak masnoće iz tunjevine.
2. Sitno iseckati peršun, crni i beli luk. Roktivice iseći na komade.
3. Sjediniti tunjevinu, beli i crni luk, senf, kečap, biber, origano i sok od limuna, i sve dobro promešati.
4. Servirati tako što na tanjir prvo stavite listove zelene salate, a preko njih dodate sjedinjenu mešavinu sa tunjevinom i ukrasite komadićima rotkvica i kukuruzom. Posolite prema ukusu.
5. Salatu držati u frižideru do služenja.

Prijatno!