filteri close
Objavljeno: 08.06.2022. Image source: Pixabay
300x600

Niste jedini kome se pojačava libido kako se primiče leto...

Ako ne možete da prestanete da razmišljate o osobi koju volite i neprestano biste se ljubili…

Sunce je "krivo"!

Na listi najsrećnijih nacija su one koje uživaju u suncu tokom većeg dela godine. Ali, ako ste tokom godine uglavnom u zatvorenom, iskoristite priliku dok ste na odmoru da se malo "okupate" u vitaminu D, ali i malo ljubavi i radosti.

Poljubac je lek za zdravlje organizma

Ekspert za seksualno zdravlje, dr Eli Dilks kaže da je vitamin D jako važan za naše opšte stanje, uključujući i želju za seksom.

"Testosteron je najvažniji za naš libido, a studije su dokazale da je sunce jedan od najvažnijih faktora koji stimulišu lučenje ovog hormona", objašnjava dr Dilks.

"U davna vremena, lovci su bili po čitav dan napolju, na suncu, a onda bi se vraćali i radili na 'produžetku vrste', to je priroda u svom najsirovijem vidu", kaže ona.

Nauka kaže: Žene u ozbiljnim vezama imaju bolji seks, ALI!

Manjak vitamina D može i kod žena da izazove smanjenje nivoa estrogena, koji je takođe utiče na snižavanje libida.

Osim toga, estrogen održava mišiće vaginalnog zida u dobrom stanju, i neophodan je i za stvaranje prirodnog lubrikanta, onog svetlucavog, providnog sekreta koji se luči kad smo uzbuđeni.

"Istraživanja su pokazala da je samo pola sata na suncu tokom dve nedelje dovoljno da libido poraste, i vrati se želja za seksom", kaže dr Dilks.

Leto je tek počelo, iskoristite ga…