Bolesti po sistemima organa
Koža
Nervni sistem
Digestivni sistem
Kosti, zglobovi i mišići
Čula
Endokrini sistem
Kardiovaskularni sistem
Imunosistem
Respiratorni sistem
Urinarni sistem
Reproduktivni sistem
Reprodukcija
Top 12 tema
- Dve menstruacije u jednom mesecu – ovo su mogući uzroci
- Evo kako da prepoznajte znakove skrivene DEPRESIJE
- TROMBOCITOPENIJA: Evo šta smanjen broj TROMBOCITA govori o vašem zdravlju
- Sušenje veša u stanu šteti zdravlju?
- Zagađenje vazduha može narušiti kvalitet sna
- 6 glavnih uzroka svetle boje stolice
- Zagađenje ubija, čak i kada je na preporučenom nivou?
- Meteoropatija - kako se nositi sa promenom vremena?
- Dojenje i antibiotici: Sve što treba da znate!
- 7 koraka ka transformaciji tela
- Vitamin D je važan ne samo za kosti, već i za mišiće, posebno kod starijih
- Volite čokoladu? Naravno - to je nasledno!
Jednostavni hlepčići od samo 4 sastojka koja verovatno već imate u kući
Jednostavni prilog svakom jelu, ukusni i laki za pripremu
Za ljubitelje domaćeg peciva predstavljamo jednostavne hlepčiće,
koje možete poslužiti uz bilo koje jelo.
Prave se od samo četiri
lako dostupna sastojka, koja verovatno već imate kod kuće!
Dan u izolaciji započnite zdravo: HRONO proja i zeleni DETOKS napitak
Sastojci:
300 grama brašna
350 mililitara jogurta
Kesica praška za pecivo
Kašičica soli
Recept: Brz, lak i ukusan bećarac bez mesa
Priprema:
U činiji pomešajte sve sastojke, i sjedinite ih varjačom dok ne dobijete ujednačeno testo. U zavisnosti od toga koje brašno imate, možda će biti potrebno da dodate još jogurta.
Zbog praška za
pecivo, nema potrebe da ih puštate da narastu. Odmah zagrejte tiganj
sa neprijanjajućom podlogom, a od testa oformite četiri do šest
kuglica.
Idealan recept: Zdrava čorba od karfiola, sprema se brzo i lako
Razvaljajte ih na debljinu od tri do četiri milimetra, i pecite na tiganju po dva minuta sa svake strane. Videćete kako će se lepo "naduvati" i narasti, biće mekani i ukusni! Prekrijte ih čistom krpom da se ne bi sušili do serviranja.
Servirajte ih uz omiljeno jelo, a odlični su i ako ih iskoristite kao za giros - umotajte u njih nadev od mesa, povrća ili slično.
Izvor: Mondo