filteri close
Objavljeno: 23.10.2025. Image source: Medik AI
300x600

Osnovni recept za domaći kesten pire

Sastojci:

  • 500 g kestena
  • 150 ml mleka
  • 50 g putera
  • 100 g šećera (ili po ukusu)
  • 1 kesica vanilin šećera ili malo ekstrakta vanile
  • prstohvat soli

Priprema:

Kestene zarežite i kuvajte oko 20–25 minuta, dok ne omekšaju.

Ogulite ih dok su još topli (ide lakše).

Stavite ih u blender ili pasirku, dodaj mleko, puter, šećer i vanilu.

Miksujte dok ne dobiješ glatku, svilenkastu smesu.

Možete dodati malo ruma ili likera od čokolade.

Načini serviranja:

Klasično: uz šlag i nekoliko listića čokolade.

Dečja verzija: sa bananom i malo kakaa

Rustični upside-down kolač sa karamelizovanim jabukama