Bolesti po sistemima organa
Koža
Nervni sistem
Digestivni sistem
Kosti, zglobovi i mišići
Čula
Endokrini sistem
Kardiovaskularni sistem
Imunosistem
Respiratorni sistem
Urinarni sistem
Reproduktivni sistem
Reprodukcija
Top 12 tema
- Dve menstruacije u jednom mesecu – ovo su mogući uzroci
- Evo kako da prepoznajte znakove skrivene DEPRESIJE
- TROMBOCITOPENIJA: Evo šta smanjen broj TROMBOCITA govori o vašem zdravlju
- Sušenje veša u stanu šteti zdravlju?
- Zagađenje vazduha može narušiti kvalitet sna
- 6 glavnih uzroka svetle boje stolice
- Zagađenje ubija, čak i kada je na preporučenom nivou?
- Meteoropatija - kako se nositi sa promenom vremena?
- Dojenje i antibiotici: Sve što treba da znate!
- 7 koraka ka transformaciji tela
- Vitamin D je važan ne samo za kosti, već i za mišiće, posebno kod starijih
- Volite čokoladu? Naravno - to je nasledno!
Kako da napravite čuveni italijanski koktel?
Italija ima puno poznatih i ukusnih pića. Ništa, međutim, nema poziciju "italijansko piće", kao koktel sa niskim nivoom alkohola, nazvan Aperol Spritz.
Aperol Spritz je jednostavna 3-2-1 mešavina. Trećina čaše prosecca, polovina čaše Aperola, i malo kisele vode. Sipajte sve sastojke u čašu za vino napunjenu ledom, ubacite parče pomorandze, i dobićete najpopularniji koktel u Italiji.
Istorija Aperol Spritza, međutim, je malo komplikovanija. Sve nas vraća u 1805. i napoleonske ratove. Nakon ratova, Austrougarska je preuzela vlasništvo nad regionom Veneta na severnu Italije, gde se nalazi i Venecija. Tokom narednih 50 godina, Austrijanci su uzeli domaće italijansko vino i dodali vodu, i napravili "spritz". Tokom vremena (i dva svetska rata) voda se pretvorila u penušavu vodu, a vino su obogatili likerom. Taj liker, bio je Aperol. Godine 1919. rođen je Aperol Spritz. Dobio je popularnost tokom 1920-ih godina, a tridesetih godina prošlog veka postao je piće "za žene i sportiste". Za žene, verovatno zbog slatkastog ukusa, a za sportste, možda zbog malo alkohola... Ko zna.
U svakom slučaju, Živeli!