filteri close
Objavljeno: 02.07.2021. Image source: Foto: Pixabay/silviarita
300x600

Suva koža obično ne predstavlja zdravstveni problem, ali može da bude veoma neprijatna pojava

Koža se peruta i svrbi a bore se pojavljuju ranije nego kod dobro hidrirane kože.

Zato bi trebalo obratiti pažnju na uzroke isušivanja kože i preduprediti isušivanje.

  • Nedovoljan unos vode je često uzrok isušivanja kože. Vašoj koži je potrebno da je hidrirate spolja ali, i iznutra. Pijte 8 čaša vode na dan ili deo zamenite blagim biljnim čajevima.
  • Isušen vazduh zbog grejanja. Stavite posude sa vodom na grejna tela. Na toplu ringlu na kojoj ste prethodno kuvali, stavite posudu s vodom i dodajte neki aromatični čaj ili, koru od limuna ili pomorandže. Na ovaj način ćete dobiti ovlaživač vazduha i prirodni osveživač prostorija. 
  • Agresivni sapuni i gelovi za kupanje. Gelovi isušuju kožu, koristite blage sapune namenjene bebama. Ne sapunjajte celo telo prilikom svakog tuširanja, tako dodatno isušujete kožu.
  • Tuširanje toplom vodom. Topla voda isušuje kožu i kosu. Izbegavajte dugotrajne tople kupke. Radije se istuširajte hladnijom vodom. Možda je neprijatno ali, vrlo brzo ćete se navići. Hladna voda blagotvorno deluje na vašu kožu ali, i na imunitet, cirkulaciju i oslobađanje od stresa.
  • Sunčanje. Ne preterujte sa sunčanjem. Obavezno mažite kožu zaštitnim kremama, a posle povratka s plaže i tuširanja, obilato nahranite kožu mlekom za telo. 

Ispucala koža na rukama - postoji rešenje