Bolesti po sistemima organa
Koža
Nervni sistem
Digestivni sistem
Kosti, zglobovi i mišići
Čula
Endokrini sistem
Kardiovaskularni sistem
Imunosistem
Respiratorni sistem
Urinarni sistem
Reproduktivni sistem
Reprodukcija
Top 12 tema
- Dve menstruacije u jednom mesecu – ovo su mogući uzroci
- Evo kako da prepoznajte znakove skrivene DEPRESIJE
- TROMBOCITOPENIJA: Evo šta smanjen broj TROMBOCITA govori o vašem zdravlju
- Sušenje veša u stanu šteti zdravlju?
- Zagađenje vazduha može narušiti kvalitet sna
- 6 glavnih uzroka svetle boje stolice
- Zagađenje ubija, čak i kada je na preporučenom nivou?
- Meteoropatija - kako se nositi sa promenom vremena?
- Dojenje i antibiotici: Sve što treba da znate!
- 7 koraka ka transformaciji tela
- Vitamin D je važan ne samo za kosti, već i za mišiće, posebno kod starijih
- Volite čokoladu? Naravno - to je nasledno!
Kivi pomaže varenju i sprečava nadutost, samo on ima ovaj sastojak
Ukusno, zdravo i korisno voće!
Novozelandski naučnici su ustanovili da konzumiranje kivija nakon svakog obroka, pogotovo onog koji je bogat ugljenim hidratima i mastima, znatno smanjuje nadutost i neprijatan osećaj nadutosti u stomaku.
To voće doprinosi bržem varenju hrane, i to zahvaljujući specijalnom sastojku actinidinu, koji nema nijedno drugo egzotično voće.
Istraživanje je pokazalo da konzumiranje kivija nakon svakog obroka, pogotovo onog koji je bogat ugljenim hidratima i mastima, znatno smanjuje nadimanje i neprijatan osećaj nadutosti u stomaku.
Grožđe - osveženje, užina, obrok i LEK!
Pored toga, to voće doprinosi bržem varenju hrane, i to zahvaljujući specijalnom sastojku koji nema nijedno drugo egzotično voće.
"Pokazalo se da kivi pospešuje apsorpciju proteina u crevima čoveka, što omogućava lakše varenje, a samim tim podrazumeva i efikasnije iskorišćavanje proteina koji su veoma važni za funkcionisanje organizma", rekao je doktor Lavdip Kaur sa Univerziteta na Novom Zelandu, gde je sprovedeno opsežno istraživanje uticaja kivija na zdravlje ljudi.
Kakao "podmazuje" mozak za starije!
Prema njegovim rečima, ovo egzotično voće u stanju je da na taj način utiče na ljude zahvaljujući posebnom enzimu actinidinu, koji postoji samo u njemu i ni u jednom drugom poznatom voću.
Taj enzim u stanju je da rastvara sve komponente iz jogurta, sira, rovitih jaja, tunjevine i slično, hrane koja posebno opterećuje želudac.