filteri close
Objavljeno: 23.09.2021. Image source: Foto:Unsplash/ Tijana Drndarski
300x600

Ovo ulje je jedno od najzdravijih ulja i pogodno utiče na celokupno zdravlje organizma, ali ima i lekovita dejstva za neke od bolesti. Kako kokosovo ulje nema kalorije, preporučuje se osobama koje praktikuju poseban režim ishrane.

U poslednje vreme ste verovatno čuli kako se kokosovo ulje korist u kozmetičke svrhe? Savetujemo vam da i vi počnete da praktikujete ovu naviku. Ono je odlično za kosu, kožu i zube i koristi se pri izbeljivanju zuba i uklanjanju lošeg zadaha. Predstavljamo vam sjajnu masku od kokosovog ulja koja će vašoj koži dati mladalački sjaj, očistiti je i smanjiti vidljivost bora. Jedini sastojci koji su vam potrebni za ovu čudotvornu masku su KOKOSOVO ULJE i SODA BIKARBONA.
Pomešajte 2 kašičice kokosovog ulja i 2 kašičicu soda bikarbone i ovu smesu nanesite na lise masirajući ga kružnim pokretima. Ostavite da ova maska odstoji na vašem licu 5 minuta, a potom je i isperite. Lice obrišite pamučnim pečkirom nežnim tapkanjem. Zbog sjajnih sastojaka i minerala koje kokosovo ulje sadrži, nije potrebno nanositi bilo kakvu kremu nakon primene ovog tretmana. Imajte u vidu da se stvari ne dešavaju preko noći, ali posle samo nekoliko korišćenja ove maske videćete značajne promene na vašoj koži.

Kokosovo ulje - da li je zaista zdravo i kako se pravilno koristi?