filteri close
Objavljeno: 04.09.2024. Image source: Pixabay/Hans
300x600

Odličan, preukusan i brz kolač

Sastojci:

  • 3 kruške, oguljene i prepolovljene
  • 150 g badema, samlevenih
  • 150 g brašna
  • 150 g šećera
  • 3 jaja
  • 120 g putera, omekšanog
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • Prstohvat soli
  • Cimet po želji za posipanje

Priprema:

  1. Zagrejte rernu na 180°C. Kruške prepolovite, odstranite seme i stavite ih na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite ih 15-20 minuta, dok ne postanu mekane.
  2. U međuvremenu, umutite puter i šećer dok ne postanu penasti. Dodajte jaja jedno po jedno, nastavljajući da mutite.
  3. Umešajte bademe, brašno, prašak za pecivo, so i vanilu, i mešajte dok ne dobijete glatku smesu.
  4. Sipajte smesu u podmazan kalup za tortu i rasporedite pečene kruške preko smese.
  5. Pecite kolač 30-40 minuta, dok ne postane zlatno-smeđ i dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe čista.
  6. Po želji, pospite kolač cimetom pre služenja.

Sočni kolač sa breskvama