filteri close
Objavljeno: 02.04.2022. Image source: Foto: Pixabay/StockSnap
300x600

Iako nema ničeg lošeg u tome da želite da spavaća soba bude jednako stilizovana kao i ostale prostorije u vašem domu, pre svega, ona treba da bude pogodna za opuštanje.

Oko 35% odraslih ne spava preporučenih sedam do devet sati svake noći. Možda to ne izgleda kao preterano bitna stvar, ali nedostatak sna može na mnogo načina da ugrozi vaše zdravlje. Na vašu sposobnost da izgubite ili održite željenu težinu, koncentraciju i produktivnost utiče koliko spavate. Druga zdravstvena pitanja na koja utiče san uključuju atletske performanse, imuni sistem i metaboličko zdravlje, depresiju i upale.

Jedan od najvažnijih faktora u kreiranju spavaće sobe koji će vam pomoći da dobro spavate jeste boja zidova.

Ove 3 boje su najbolje za vašu spavaću sobu

Blede, zemljane, neutralne i nežne nijanse pomoći da se obezbedi umirujući san.

 Imajući to na umu, plava je odlična boja za spavaću sobu jer smiruje um, raspoloženje i nervni sistem. Pored farbanja zidova u nežnu plavu nijansu, možete je dodati prostoru i dodavanjem jastuka i sveća u sobu u istoj nijansi.

Još jedna boja koja vam može pomoći da mirno spavate je boja zelene žalfije ili nane. Kao i plava, ova boja je smirujuća. Prirodne vibracije koje pruža povezane su sa travom, drvećem i biljkama koje vam mogu pomoći da se opustite. Osim farbanja zidova u ovu boju, unošenje zelenih biljaka u sobu može stvoriti sličnu atmosferu u spavaćoj sobi.

12 namirnica koje će vam pomoći da lakše zaspite

Bež je možda dosadna, ali može učiniti čuda za vaš san - posebno u smislu stvaranja ravnoteže i eliminisanja ometanja. Pošto se bež dobro poigrava sa drugima, možete obojiti svoje zidove ovom bojom i dodati neke plave ili zelene elemente za potpuno privlačno iskustvo spavanja.