

Bolesti po sistemima organa
Koža
Nervni sistem
Digestivni sistem
Kosti, zglobovi i mišići
Čula
Endokrini sistem
Kardiovaskularni sistem
Imunosistem
Respiratorni sistem
Urinarni sistem
Reproduktivni sistem
Reprodukcija
Top 12 tema
- Dve menstruacije u jednom mesecu – ovo su mogući uzroci
- Evo kako da prepoznajte znakove skrivene DEPRESIJE
- TROMBOCITOPENIJA: Evo šta smanjen broj TROMBOCITA govori o vašem zdravlju
- Sušenje veša u stanu šteti zdravlju?
- Zagađenje vazduha može narušiti kvalitet sna
- 6 glavnih uzroka svetle boje stolice
- Zagađenje ubija, čak i kada je na preporučenom nivou?
- Meteoropatija - kako se nositi sa promenom vremena?
- Dojenje i antibiotici: Sve što treba da znate!
- 7 koraka ka transformaciji tela
- Vitamin D je važan ne samo za kosti, već i za mišiće, posebno kod starijih
- Volite čokoladu? Naravno - to je nasledno!

Krem čorba od sremuša
Ova lagana i kremasta čorba od sremuša je savršen način da iskoristite ovu moćnu biljku i osvežite organizam!
Sastojci:
-
1 veza sremuša (oko 100 g)
-
1 krompir (srednje veličine)
-
1 mladi luk ili ½ praziluka
-
500 ml povrtnog bujona (ili vode)
-
100 ml slatke pavlake ili biljnog mleka (po želji)
-
1 kašika maslinovog ulja
-
So i biber po ukusu
-
Prstohvat mlevenog muskatnog oraščića (opciono)
Potaž od celera-ukusan i kremast
Priprema:
-
Priprema povrća – Operite i sitno iseckajte sremuš i mladi luk. Krompir oljuštite i naseckajte na kockice.
-
Dinstanje – U šerpi zagrejte maslinovo ulje, dodajte mladi luk i kratko prodinstajte. Ubacite krompir i nalijte bujonom.
-
Kuvanje – Kuvajte na srednjoj vatri dok krompir ne omekša (oko 15 minuta).
-
Dodavanje sremuša – Ubaci sremuš i kuvaj još 2-3 minuta da sačuva aromu i hranljive sastojke.
-
Blendiranje – Sklonite sa vatre i izmiksajte štapnim mikserom dok ne dobijete kremastu teksturu.
-
Finalni dodaci – Dodajte so, biber i muskatni oraščić po ukusu. Ako želite bogatiji ukus, sipajte malo neutralne pavlake.
-
Serviranje – Poslužite toplu, sa hrskavim tostom ili prepečenim semenkama.