filteri close
Objavljeno: 25.03.2025. Image source: Medik AI
300x600

Ova lagana i kremasta čorba od sremuša je savršen način da iskoristite ovu moćnu biljku i osvežite organizam!

Sastojci:

  • 1 veza sremuša (oko 100 g)

  • 1 krompir (srednje veličine)

  • 1 mladi luk ili ½ praziluka

  • 500 ml povrtnog bujona (ili vode)

  • 100 ml slatke pavlake ili biljnog mleka (po želji)

  • 1 kašika maslinovog ulja

  • So i biber po ukusu

  • Prstohvat mlevenog muskatnog oraščića (opciono)

Potaž od celera-ukusan i kremast

Priprema:

  1. Priprema povrća – Operite i sitno iseckajte sremuš i mladi luk. Krompir oljuštite i naseckajte na kockice.

  2. Dinstanje – U šerpi zagrejte maslinovo ulje, dodajte mladi luk i kratko prodinstajte. Ubacite krompir i nalijte bujonom.

  3. Kuvanje – Kuvajte na srednjoj vatri dok krompir ne omekša (oko 15 minuta).

  4. Dodavanje sremuša – Ubaci sremuš i kuvaj još 2-3 minuta da sačuva aromu i hranljive sastojke.

  5. Blendiranje – Sklonite sa vatre i izmiksajte štapnim mikserom dok ne dobijete kremastu teksturu.

  6. Finalni dodaci – Dodajte so, biber i muskatni oraščić po ukusu. Ako želite bogatiji ukus, sipajte malo neutralne pavlake.

  7. Serviranje – Poslužite toplu, sa hrskavim tostom ili prepečenim semenkama.

Recept za povrtni potaž