filteri close
Objavljeno: 25.08.2021. Image source: Foto: Pixabay/aliceabc0
300x600

Smatrajte ovo ponašanje ranim znakom upozorenja.

Lažiranje budućnosti je kada vam neko lažno predstavlja detaljnu viziju budućnosti kako bi olakšao povezivanje sa vama u romantičnoj vezi. To je nešto što narcisi rade na početku odnosa, njihov način da privuku vašu pažnju i divljenje.

Ljubav nije lažiranje budućnosti (iako dosta liče)

Evo kako da ih razlikujete - tako da možete napraviti korak unazad i ponovo proceniti odnos:

Druga osoba se kreće previše brzo

Jedna je stvar sanjariti sa svojim partnerom o, recimo, godišnjem odmoru na destinaciji na koju priželjkujete da odete. Druga je stvar da neko kaže da vas voli na prvom sastanku ili posle prve nedelje, ili vam predloži da se odmah venčate. Previše je brzo da bi vam prijalo. Odnosi su spori koraci koji se nadograđuju. Lažiranje budućnosti baca stvari u hiperpogon i zaslepljuje, gotovo nalikuje romansi. Uzima stvarnost i pretvara je u kliše.

Istraživanje: Glad kvari romantiku!

Oseća se kao u bajci

Narcisoidni partner može izraziti da je nešto u vašoj vezi ili sastanku mistično. Oni pričaju o opčinjenosti i mogli bi reći da nikada ranije nisu imali ovako nešto. Dovoljan razlog da zastanete i razmislite.

Ne prihvata odgovornost

Da se vas dvoje posvađate, da li bi preuzeli odgovornost za svoje postupke i izvinili se? Narcis će vam svaliti krivicu. Oni vide stvari crno -belo. Ako su skloni da krive svet ili druge ljude za svoje probleme, smatrajte da ste na putu do bolnog rastanka.

Osećate se izolovano

Ljubav je uzbudljiva, ali, takođe, poštuje vaš život pre veze. U romantici i ljubavi postoji uzbuđenje, ali ako zahteva napuštanje života koji ste vodili pre veze, to je znak upozorenja. Vaš partner nikada ne bi trebalo da vas pokuša ubediti da napustite posao, prestanete da se viđate sa porodicom ili prijateljima ili da se na brzinu preselite kod njih.

Da li je to ljubav ili seksualna privlačnost? Evo kako da napravite razliku

Može li se lažiranje budućnosti promeniti?

Na plićem kraju spektra narcizma, narcisoid bi jednostavno mogao biti egoističan, a posvećenost terapiji može pomoći. Ali za nekoga ko ima narcisoidni poremećaj ličnosti, put je mnogo teži. 

Šta ako prepoznajete znakove ovog ponašanja?

Prvi korak je da znate šta je to i da ga možete identifikovati. Ako prepoznate ove znakove lažiranja budućnosti  kod vašeg partnera i osećate posledice, uključujući gubitak sreće i radosti ili depresiju, onda je dobra ideja napustiti vezu, čak i ako to uzrokuje bol i bes. Bolje je prekinuti stvari pre nego kasnije.